
Hyundai Concept Three: Προάγγελος του Hyundai Ioniq 3 του 2026
Η κορεατική φίρμα παρουσίασε στο Μόναχο το Concept Three, ένα πρωτότυπο που προαναγγέλλει το μελλοντικό Hyundai Ioniq 3 και σηματοδοτεί τη διεύρυνση της μάρκας στην κατηγορία των ηλεκτρικών χάτσμπακ.


Οι Κορεάτες χρησιμοποίησαν την IAA Mobility 2025 του Μονάχου για να αποκαλύψουν το Concept Three, ένα 5θυρο χάτσμπακ που προορίζεται να εξελιχθεί στο πρώτο μικρό EV της υπό-μάρκας Ioniq, το Hyundai Ioniq 3.
Το μοντέλο παραγωγής που -εκτός απροόπτου- θα ονομαστεί Ioniq 3, χωρίς όμως να αποκλείονται τα ονόματα Ioniq 2 ή Ioniq 4, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στο βρετανικό Autocar. Σε κάθε περίπτωση, θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη και στόχος είναι να αποτελέσει το best-seller ηλεκτρικό της Hyundai στην ήπειρο.
Με μήκος 4,29 m, διαστάσεις αντίστοιχες ενός Volkswagen Golf, το Concept Three επιχειρεί να σταθεί απέναντι σε καθιερωμένα κόμπακτ ηλεκτρικά με μια πιο «aero hatch» προσέγγιση.
Το πρωτότυπο Concept Three προλογίζει το Hyundai Ioniq 3 που θα λανσαριστεί στην αγορά το 2026
Η ρέουσα οροφή, η σμιλεμένη πίσω πόρτα και ο αεροδυναμικός διαχύτης δίνουν μια πιο δυναμική μορφή σε σχέση με τα συμβατικά χάτσμπακ, ενώ η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, με τίτλο «Art of Steel», αξιοποιεί τον χάλυβα ως υλικό για τη δημιουργία καθαρών γραμμών, διαχρονικής αισθητικής.
Στο εσωτερικό, το πρωτότυπο υιοθετεί το σκεπτικό «Furnished Space», δηλαδή τη διαμόρφωση της καμπίνας σαν χώρο διαβίωσης, με βιώσιμα υλικά όπως υφάσματα από θαλάσσια απορρίμματα και αφρό αλουμινίου. Οι αποχρώσεις σε κίτρινο και γκρι δημιουργούν μια ήρεμη ατμόσφαιρα, ενώ ο πίνακας οργάνων έχει τοποθετηθεί πάνω από το τιμόνι, πιο κοντά στο οπτικό πεδίο του οδηγού.
Παράλληλα, η Hyundai επιμένει να διατηρεί φυσικά κουμπιά σε καίριες λειτουργίες, αποφεύγοντας την υπερβολική εξάρτηση από οθόνες αφής.
Ο επικεφαλής σχεδίασης του Hyundai Design Centre, Simon Loasby, εξήγησε πως, αν και πολλά στοιχεία του Concept Three είναι εντυπωσιακά, όπως οι gullwing πόρτες που δεν θα περάσουν στην παραγωγή, οι βασικές αναλογίες και η φιλοσοφία του μοντέλου έχουν ήδη «κλειδώσει». Ο ίδιος τόνισε ότι η στρατηγική της Hyundai να ξεφεύγει από τα καθιερωμένα σχήματα δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζει αυτοκίνητα που απευθύνονται με ακρίβεια στο κοινό κάθε κατηγορίας.
Τεχνικά στοιχεία δεν ανακοινώθηκαν ακόμη, αλλά είναι σαφές ότι το μελλοντικό Ioniq 3 θα βασιστεί στην πλατφόρμα E-GMP των 400V, την ίδια που χρησιμοποιεί και το Kia EV3, με αντίστοιχες εκδόσεις μπαταριών και κινητήρων.
«Το Concept Three αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα στη στρατηγική εξηλεκτρισμού της Hyundai. Με τις κόμπακτ διαστάσεις του και τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα, εκφράζει το όραμά μας για πρακτική, προσιτή και συναισθηματικά φορτισμένη κινητικότητα», δήλωσε ο Xavier Martinet, πρόεδρος και CEO της Hyundai Motor Europe.
Με το Concept Three, η Hyundai φιλοδοξεί να κατακτήσει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κομμάτι της αγοράς, εκεί όπου η ζήτηση για μικρότερα, αποδοτικά και αστικά ηλεκτρικά μοντέλα αυξάνεται συνεχώς. Το μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαστεί μέσα στο 2026, έχοντας στόχο να πρωταγωνιστήσει στις ευρωπαϊκές αγορές.