Honda: Δίνει νέα πνοή στο Civic Type R EK9 [video]

Honda: Δίνει νέα πνοή στο Civic Type R EK9 [video]

To Honda Civic Cyber Night Japan Cruiser 2020 είναι η σύγχρονη εκδοχή του κλασσικού πλέον Civic έκτης γενιάς.

Μαζί με το επετειακό S2000 20th Anniversary Prototype, η Honda Access παρουσίασε στην έκθεση του Τόκιο και ένα εκμοντερνισμένο Civic Type R πρώτης γενιάς (EK9) με το όνομα Civic Cyber Night Japan Cruiser 2020.

Το Civic Type R του 1999 απέκτησε ένα πλήρως ανασχεδιασμένο bodykit το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία ενώνει τη νέα με την παλαιότερη γενιά αυτοκινητόφιλων. 

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα νέα φώτα τεχνολογίας LED με κάλυμμα στο χρώμα του αμαξώματος και ο μοντέρνος προφυλακτήρας με διαφορετικές εισαγωγές αέρα και σπλίτερ. Στο προφίλ βρίσκουμε λεπτότερους καθρέφτες με ενσωματωμένα φλας, μαρσπιέ σε ανθρακονημάτινη απόχρωση και αεροδυναμικές ζάντες 17" σε μαύρη απόχρωση.

Honda Civic Cyber Night Japan Cruiser 2020

Στην ουρά βρίσκουμε δύο ολοκαίνουρια φωτιστικά σώματα με περίγραμμα LED και μια μπάρα που ενσωματώνει τα φλας και το φωτιζόμενο έμβλημα της Honda. Επιπλέον, το μοντέλο απέκτησε νέο προφυλακτήρα με εσοχή που παραπέμπει σε διαχύτη, πλευρική απόληξη της εξάτμισης ενσωματωμένη στην ποδιά και μια μεγαλύτερη αεροτομή οροφής.

Σημαντικές οι αλλαγές και στην καμπίνα όπου τοποθετήθηκαν σπορ καθίσματα της Recaro, ψηφιακός πίνακας οργάνων από το S660 και ένα σύγχρονο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη και πλήκτρα αφής στο ταμπλό.

Honda

Η εταιρεία δεν αναφέρει κάτι για τα μηχανικά μέρη οπότε εικάζουμε πως κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 1,6 λίτρων απόδοσης 185 PS ο οποίος συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Το μοτέρ με κωδικό B16B κινούσε το πρώτο Civic Type-R που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μεταξύ 1997 και 2000.

Δε γνωρίζουμε αν η Honda σκοπεύει να κυκλοφορήσει στο εμπόριο ορισμένα από τα εξαρτήματα του Civic Cyber Night Japan Cruiser 2020 ενισχύοντας την κουλτούρα των βελτιώσεων που έχει χτιστεί γύρω από τα μοντέλα της εποχής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube