H Škoda δίνει ένα ακόμη teaser από το εσωτερικό του Vision iV concept

H Škoda δίνει ένα ακόμη teaser από το εσωτερικό του Vision iV concept

Το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η Škoda θα παρουσιάσει στη Γενεύη τη δική της πρόταση στην ηλεκτροκίνηση με τη μορφή του πρωτότυπου που ακούει στο όνομα Vision iV concept.

Το πρωτότυπο αυτό που μοιάζει με κουπέ SUV και κατά τα φαινόμενα θα έχει γενναιόδωρες διαστάσεις βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του VW Group. Μια αρχιτεκτονική, η οποία προορίζεται να υποστηρίξει τα ηλεκτρικά οχήματα του Ομίλου Volkswagen, που θα εγκαινιάσει σε εκδοχή παραγωγής το κόμπακτ I.D. μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς.

sk

Η Škoda δεν έχει δώσει κάποια πληροφορία σε τεχνικό επίπεδο, με μόνη αποκάλυψη τα σκίτσα που βλέπετε. Έτσι έχουμε ως πληροφορία τις βασικές γραμμές του Vision iV. Τα σημεία που ξεχωρίζουμε είναι η μάσκα που είναι στραμμένη προς το δρόμο και διατρέχεται από μια λωρίδα LED που συνδέει τα δύο εμπρός φανάρια. Σε προφίλ, η πλευρική κρυστάλλινη επιφάνεια σχηματίζει αιχμή στις κάτω πλευρές της. Στο πίσω μέρος, βρίσκουμε τα gimmicks που αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ στα κουπέ SUV: Έντονα κεκλιμένο κρύσταλλο και ψηλό πορτμπαγκάζ, που η ακμή της πόρτας του σχηματίζει ένα κομψό χείλος εκφυγής.
Μια άλλη λεπτομέρεια που προκύπτει από την «μελέτη» των σκίτσων είναι η απουσία εξωτερικών καθρεπτών που στα πρότυπα του Audi e-tron θα αντικατασταθούν με κάμερες.

sko

Σε συνέχεια των σκίτσων που αφορούν στον εξωτερικό σχεδιασμό του πρωτότυπου, η Škoda έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα ακόμη σκίτσο που απεικονίζει το εσωτερικό του Vision iV concept.

Καθώς μιλάμε για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα βλέπουμε πως το κεντρικό τούνελ μετάδοσης απουσιάζει, κάτι που δίνει στους σχεδιαστές την ελευθερία να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε μια καμπίνα που προσφέρει πλέον πολύ περισσότερο χώρο για τους επιβάτες.
Το Vision iV διαθέτει πληθώρα αποθηκευτικών χώρων, όπως για παράδειγμα το μεγάλο κεντρικό υποβραχιόνιο κάτω από το οποίο μπορείτε να φορτίζετε ασύρματα δύο smartphones. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια μεγάλη οθόνη αφής που φιλοξενεί τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων, ενώ το τιμόνι είναι διάκτινο με μινιμαλιστική σχεδίαση και στο κέντρο του φιλοξενείται ο λογότυπος της εταιρείας.

skod

Η Škoda με την παρουσίαση του Vision iV concept στη Γενεύη θέλει να σηματοδοτήσει την είσοδό της στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Συνολικά η εταιρεία θα επενδύσει στη συγκεκριμένη τεχνολογία πάνω από € 2 δις με στόχο το 2022 να έχει βάλει στην αγορά δέκα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube