H Bugatti επιβεβαιώνει τη σύγχρονη Atlantic

H Bugatti επιβεβαιώνει τη σύγχρονη Atlantic

Υπαινίσσεται ότι το νέο της δημιούργημα θα «μεταφράζει τη σχεδιαστική γλώσσα» της κλασικής Type 57 SC «στον 21ο αιώνα».

Η Bugatti ετοιμάζει μια συναρπαστική πρεμιέρα για το Σαλόνι της Γενεύης, την ερχόμενη εβδομάδα.

Μετά από μια σειρά μυστηριωδών teasers, η γαλλική φίρμα μας δίνει τώρα λίγες παραπάνω πληροφορίες για το επερχόμενο νέο αυτοκίνητο.

Όπως ήδη προβλέψαμε, η Bugatti σκοπεύει να αναβιώσει το όνομα Atlantic, που παραπέμπει σε ένα από τα πιο όμορφα δημιουργήματά της, την Type 57 SC του 1938. Και το νέο teaser στο Facebook το επιβεβαιώνει. Όμως υπαινίσσεται ότι δεν θα φτιάξει κάποιο retro-look αυτοκίνητο, με την «αεροπορικής τεχνολογίας» κεντρική ραφή στο αμάξωμά του, αλλά μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού μοντέλου.
 
«H Type 57 SC του Jean Bugatti δεν μπορεί να φτιαχτεί ξανά, αλλά τι νομίζετε; Μπορούμε να μεταφράσουμε τη σχεδιαστική της γλώσσα στον 21ο αιώνα;», λέει το post στο Facebook.

Bugatti Type 57 SC Atlantic

Οι φήμες λένε ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας του VW Group, Ferdinand Piëch, έχει πληρώσει 16 εκατομμύρια ευρώ στην Bugatti για να του φτιάξει ένα μοναδικό supercar. Άλλο τίποτε δεν ξέρουμε. Πιθανολογούμε πάντως ότι το αυτοκίνητο θα έχει τον –υπό εξαφάνιση…– 8λιτρο W16 με τα 4 τούρμπο, που κινεί τη Chiron.

Μιλώντας για τη Chiron, η Bugatti θα δείξει στη Γενεύη και τη Chiron Sport 110 ans Bugatti, που αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες για να γιορταστούν τα 110 χρόνια της φίρμας.
 
[Πηγή: Bugatti / Facebook]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube