Gen.Travel: Παράθυρο στο «αυτόνομο» μέλλον του VW Group

Gen.Travel: Παράθυρο στο «αυτόνομο» μέλλον του VW Group

Ο όμιλος VW παρουσίασε το Gen.Travel, ένα όχημα με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5 και άλλες τεχνολογίες που θα περάσουν μελλοντικά στα αυτοκίνητα παραγωγής του.

Ο γερμανικός όμιλος παρουσίασε το Gen.Travel, ένα όχημα με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5. Το γκρουπ VW δε σκοπεύει να βάλει το φουτουριστικό Gen.Travel στη παραγωγή, αλλά μερικές από τις πρωτοποριακές τεχνολογίες του είναι βέβαιο πως θα υιοθετηθούν μελλοντικά σε πολλά αυτοκίνητα παραγωγής του.

To πρωτότυπο δεν φοράει το σήμα της VW αλλά στο εμπρός και πίσω μέρος του δεσπόζει ο λογότυπος του VW Group. Το ντιζάιν του ξεφεύγει από τα τετριμμένα, με τους σχεδιαστές του να ισχυρίζονται ότι το Gen.Travel συνδυάζει χαρακτηριστικά από MPV και σεντάν.

VW Group Gen.Travel

Οι επιβάτες έχουν άπλετη ορατότητα χάρη στα μεγάλα παράθυρα και έχουν πρόσβαση στην καμπίνα με μεγάλες «Gullwing» πόρτες. Το εσωτερικό στο οποίο το τιμόνι απουσιάζει, είναι κατασκευασμένο από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες σε διαφορετικές διατάξεις. Σε διαρύθμιση «συνεδρίου» υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα με ένα τραπέζι ανάμεσα τους και έντονος φωτισμός, δημιουργώντας έτσι το ιδανικό περιβάλλον για επαγγελματικά ταξίδια.

Στο setup για τη νύχτα, οι δύο θέσεις εμπρός μετατρέπονται σε κρεβάτια και ο φωτισμός προσαρμόζεται έτσι ώστε να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για ύπνο. Τέλος, το οικογενειακό setup ψυχαγωγεί και απασχολεί τα παιδιά με τη βοήθεια επαυξημένης πραγματικότητας.

VW Group Gen.Travel

Το Gen.Travel είναι ηλεκτρικό και εξοπλίζεται με το ενεργό σύστημα ανάρτησης eABC (electric Active Body Control) που στόχο έχει να παρέχει τη βέλτιστη άνεση στους επιβαίνοντες. Παράλληλα, το πρωτότυπο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να μεγιστοποιήσει την αυτονομία και την αποδοτικότητά του.

Σύμφωνα με τον Klaus Zyciora, επικεφαλής σχεδίασης του VW Group, το Gen.Travel αποτελεί παράθυρο στις αυτόνομες μετακινήσεις του μέλλοντος. Η εταιρεία θα παρουσιάσει το πρωτότυπο στο Chantilly Arts & Elegance στο Παρίσι, στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube