GAC Motor Entranze EV Concept

GAC Motor Entranze EV Concept

Ηλεκτροκίνητο επταθέσιο πολυμορφικό με φουτουριστική σχεδίαση

Η GAC Motor, μέλος του ομίλου Guangzhou Automobile Industry Group με έδρα την Κίνα, παρουσίασε στο Detroit το πρωτότυπο Entranze EV, ένα ηλεκτροκίνητο επταθέσιο πολυμορφικό, το οποίο αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής του νεοσύστατου σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας στην California.

Το Entranze σχεδιάστηκε ως το ιδανικό όχημα για road-trip, με χαρακτήρα πολυμορφικού και εσωτερικό εμπνευσμένο από τις καμπίνες ιδιωτικών τζετ. Το αεροδυναμικό αμάξωμα ενός όγκου χαρακτηρίζεται από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, θηριώδης τροχούς και φουτουριστικές λεπτομέρειες όπως τα λεπτά φωτιστικά σώματα. Το πρωτότυπο βασίζεται σε μια ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα όμως η εταιρεία δεν αποκάλυψε συγκεκριμένες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά ή την αυτονομία.

GAC Entranze EV Concept

Οι τέσσερις γυάλινες συρόμενες πόρτες προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό με την αντισυμβατική διάταξη 3+2+2 ενώ τα πτυσσόμενα σκαλοπάτια που κρύβονται στα μαρσπιέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως εξωτερικά καθίσματα.

Το 90% της καμπίνας είναι κατασκευασμένο από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, όμως δε λείπει και η τεχνολογία αφού το πρωτότυπο εξοπλίζεται με καμπυλωτές OLED οθόνες στο ταμπλό, τιμόνι με επιφάνειες αφής και τεχνητή νοημοσύνη για καλύτερη αναγνώριση φωνητικών εντολών.

Gac Entranze EV Concept

Αρχισχεδιαστής της GAC Motor είναι ο Σουηδός Pontus Fontaeus που στο παρελθόν έχει εργαστεί σε GM, Renault, Volkswagen, Volvo και KIA, ενώ πρόσφατα εργάστηκε και στην Faraday Future.

Εκτός από το φουτουριστικό πρωτότυπο, η γκάμα της GAC Motor στο Detroit περιλαμβάνει πληθώρα σεντάν, SUV και βαν μοντέλων, καθώς η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας προετοιμάζεται για δυναμική είσοδο στην αγορά των ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube