Φορτηγό της Hyundai με κυψέλες υδρογόνου και σχεδιασμό Art Deco

Φορτηγό της Hyundai με κυψέλες υδρογόνου και σχεδιασμό Art Deco

To HDC-6 Neptune Concept θα παρουσιαστεί στις 29 Οκτωβρίου μαζί με ένα τεχνολογικά προηγμένο τρέιλερ-ψυγείο.

Η Hyundai δημοσίευσε το πρώτο teaser για το HDC-6 Neptune Concept - ένα φορτηγό με κυψέλες υδρογόνου το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί σε μορφή πρωτοτύπου στις 29 Οκτωβρίου στα πλαίσια του North American Commercial Vehicle Show.

Ο σχεδιασμός του HDC-6 Neptune ενσωματώνει Art Deco στοιχεία και παραπέμπει στις αεροδυναμικές αμαξοστοιχίες της δεκαετίας του '30, όπως και στα οχήματα επίδειξης GM Futurliner του Harley Earl. Στο σκίτσο της καμπίνας βλέπουμε ένα μεγάλο παρμπρίζ που στο πλαίσιό του ενσωματώνει οθόνες για τους ψηφιακούς καθρέπτες, τον πίνακα οργάνων και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ορατό είναι ένα μεγάλο heads up display ενώ η θέση του συνοδηγού φαίνεται πως μετατρέπεται σε κρεβάτι.

Το όνομα Neptune επιλέχθηκε ως αναφορά στον Ποσειδώνα, μιας και η θάλασσα θεωρείται ως η μεγαλύτερη πηγή υδρογόνου για το μέλλον.

Μαζί με το HDC-6 Neptune Concept , η θυγατρική Hyundai Translead θα παρουσιάσει και το τρέιλερ-ψυγείο HT Nitro ThermoTech με στόχο τη βιώσιμη και πράσινη ενέργεια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube