Final Concept: Το τελευταίο Evo θα έχει 480 PS

Final Concept: Το τελευταίο Evo θα έχει 480 PS

Το κύκνειο άσμα του Mitsubishi Lancer Evolution είναι ένα βελτιωμένο θηρίο 480 ίππων που θα μπει σε περιορισμένη παραγωγή.

Το 2015 θα είναι η τελευταία χρονιά του Mitsubishi Lancer Evolution στην παραγωγή, πριν αντικατασταθεί από ένα υβριδικό coupe 500 ίππων. Και η τελευταία του έκδοση θα είναι τον ισχυρότερο κινητήρα που είχε ποτέ το μοντέλο.

Το πρωτότυπο από το οποίο θα προκύψει και το μοντέλο παραγωγής ονομάζεται Lancer Evolution X Final Concept. Βασίζεται στο Evo Χ GSR και ο 2λιτρος κινητήρας του έχει δεχθεί επεμβάσεις που ανεβάζουν την ισχύ από τα 295 στα 480 άλογα. Ουσιαστικά πρόκειται για προσεκτικά διαλεγμένα afermarket αξεσουάρ στα οποία περιλαμβάνεται ένα μεγαλύτερο turbo, νέο intercooler, διαφορετική εισαγωγή και εξάτμιση και νέα ECU. Το κιβώτιο είναι πάντως το εργοστασιακό χειροκίνητο 5άρι.

Για την ανάλογη οδική συμπεριφορά του Lancer Evolution X Final Concept φροντίζει μια ρυθμιζόμενη καθ' ύψος ανάρτηση, ενώ οι ζάντες διαμέτρου 19'' προέρχονται από τη Rays και ντύνονται με λάστιχα Yokohama Advan Neova. Εξωτερικά το Final Concept ξεχωρίζει και από το ματ μαύρο χρώμα του, με την οροφή και την αεροτομή να έχουν γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα.

Το Mitsubishi Lancer Evolution X Final Concept θα παρουσιαστεί επίσημα στο Tokyo Auto Salon, στις 9 Ιανουαρίου 2015. Εκείνες τις μέρες αναμένεται να μάθουμε και πόσα αντίτυπα θα κυκλοφορήσουν στον δρόμο.

[Πηγή: GT Spirit]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube