Αποκλειστικό: Η Mitsubishi ετοιμάζει υβριδικό Evo με 500 PS

Αποκλειστικό: Η Mitsubishi ετοιμάζει υβριδικό Evo με 500 PS

Ο αντικαταστάτης του Evolution θα είναι ένα υβριδικό coupe με τρία ηλεκτρικά μοτέρ και τη δυνατότητα να κινηθεί αποκλειστικά με αυτά.

Η έλευση του αντικαταστάτη του Mitsubishi Lancer Evolution είναι πλέον πολύ πιθανή. Δεν θα έχει καμία σχέση με ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα από τη Mitsubishi, αφού θα είναι ένα υβριδικό coupe 500 ίππων που θα κληθεί να ανταγωνιστεί το Nissan GT-R.

Η επόμενη γενιά του Mitsubishi Lancer, που θα παρουσιαστεί το 2014, θα διατίθεται μεταξύ άλλων σε έκδοση (plug-in hybrid), και οι ιθύνοντες της φίρμας αναλύουν τις επιλογές που έχουν για τη δημιουργία ενός υβριδικού σπορ αυτοκινήτου με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Είναι βέβαια πολύ νωρίς ακόμα, και η βιωσιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα.

Θα εξαρτηθεί από το πώς θα υποδεχτεί η αγορά την τεχνολογία «PHEV», δηλαδή τα plug-in hybrids της Mitsubishi. Πάντως το πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό MiEV Evolution II έδειξε με τον καλύτερο τρόπο στο Pikes Peak τα πλεονεκτήματα ενός «ασύμμετρου» ηλεκτρικού συστήματος τετρακίνησης και υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για τη μεταφορά κάποιου αντίστοιχου συστήματος και στο δρόμο.

Το νέο «Evo», αν τελικά βρει το δρόμο προς την παραγωγή, θα χρησιμοποιεί ένα σοφιστικέ σύστημα τετρακίνησης, πιο αποτελεσματικό απ’ ότι σε κάθε Evolution του παρελθόντος, σε συνδυασμό με χαμηλές εκπομπές ρύπων και δυνατότητα πλήρως ηλεκτρικής λειτουργίας. Εμφανισιακά, θα μοιάζει αρκετά με το πρωτότυπο Concept-RA που είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Detroit το 2008, και η ισχύς του θα φτάνει τα 500 PS, έτσι ώστε να ανταγωνίζεται στα ίσια το Nissan GT-R.

Η Mitsubishi θα παρουσιάσει πρώτα το πιο ήπιο Lancer PHEV, το οποίο αναμένεται να συνδυάζει έναν 2λιτρο κινητήρα βενζίνης με δύο ηλεκτρικά μοτέρ 80 ίππων, όπως το ήδη υπάρχον Outlander PHEV. Το Lancer PHEV θα εκπέμπει μόλις 50 gr CO2/km και θα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για περισσότερα από 60 km. Αν λοιπόν η αγορά υποδεχτεί θερμά αυτό το μοντέλο, θα έχει ανοίξει ο δρόμος για το νέο Evo.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, όμως οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές: Το Outlander PHEV πάει τόσο καλά στην Ιαπωνία και στην Ολλανδία όπου διατίθεται ήδη, που η Mitsubishi αναγκάστηκε να καθυστερήσει το λανσάρισμά του σε άλλες αγορές γιατί δεν επαρκεί η παραγωγή.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube