Έρχεται νέο πρωτότυπο Audi AI:me στη Σαγκάη

Έρχεται νέο πρωτότυπο Audi AI:me στη Σαγκάη

Με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Η Audi δημοσίευσε τα πρώτα σκίτσα του πρωτοτύπου AI:me το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στη Σαγκάη στις 15 Απριλίου με εξελιγμένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης.

Η σχεδιαστική μελέτη θα εξοπλίζεται με προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Inteligence) και σύστημα αυτόνομης οδήγησης Level 4. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία: "Το πρωτότυπο παρουσιάζει το όραμα μας για το αυτόνομο μικρομεσαίο όχημα σχεδιασμένο για τις μεγαλουπόλεις του αύριο."

Al:me

Αισθητικά το ΑΙ:me ξεφεύγει από τη συντηρητική εικόνα των μοντέλων παραγωγής με φουτουριστικό σχεδιασμό. Στο εμπρός μέρος βρίσκουμε την παραδοσιακή γρίλια singleframe της Audi η οποία όμως είναι καλυμμένη, με τις εισαγωγές αέρα να περιορίζονται στις πλευρικές σχισμές του προφυλακτήρα. Το παρμπρίζ έχει έντονη κλίση και φτάνει πολύ κοντά στη μάσκα, χαρίζοντας αναλογίες ενός όγκου.

Στο προφίλ η διχρωμία τονίζει τα φουσκωμένα φτερά και τους μεγάλους τροχούς ενώ στο πίσω μέρος κυριαρχεί το διπλό παρμπρίζ με ενσωματωμένα φωτιστικά σώματα και ο μεγάλος προφυλακτήρας με την επιγραφή e-tron στο διαχύτη.

Ο Marc Lichte, υπεύθυνος σχεδιασμού της Audi δήλωσε: "Σήμερα μιλάμε για αυτονομία επιπέδου 3 όμως αυτό το όχημα θα έχει αυτονομία επιπέδου 4 και αυτό θα αλλάξει πολύ το σχεδιασμό της καμπίνας. Το αυτοκίνητο θα σας δώσει μια ιδέα για το πως μπορεί να μοιάζει ένα εσωτερικό με ή χωρίς τιμόνι."

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube