Έρχεται το ηλεκτρικό FIAT Ducato

Έρχεται το ηλεκτρικό FIAT Ducato

Η FIAT θα προτείνει από το 2020 μια ηλεκτρική έκδοση του επαγγελματικού Ducato με αυτονομία 220-360 km –από κοντά και τα αδελφά Peugeot Boxer και Citroen Jumper. Α! Και το Dodge Promaster…

Το Ducato θα είναι διαθέσιμο σύντομα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το εξειδικευμένο τμήμα FIAT Professional έδωσε στη δημοσιότητα μέσω web τις πρώτες εικόνες ενός πρωτοτύπου του επαγγελματικού μοντέλου του, ένα χρόνο πριν από την άφιξη των πρώτων αυτοκινήτων στις εκθέσεις.

Το ηλεκτρικό Ducato θα διατεθεί στην αγορά με περισσότερο ή λιγότερο ισχυρές μπαταρίες για να καλύψει τους οικονομικούς περιορισμούς και τις ανάγκες του μέγιστου δυνατού αριθμού εταιρειών. 

Η γκάμα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά η ιταλική εταιρεία κάνει λόγο για αυτονομία που θα κυμαίνεται από 220 έως 360 χιλιόμετρα. Το ηλεκτρικό Ducato θα είναι επομένως συμβατό με τις μικρές διαδρομές ενός οχήματος που θα εξυπηρετεί για παράδειγμα ταχυδρομικές υπηρεσίες μέχρι μακρύτερες διαδρομές μεταφοράς, παραλαβής ή παράδοσης ακόμα και έξω από την πόλη.

FIAT Ducato
Όσον αφορά το σύστημα κίνησης, το ηλεκτρομοτέρ του Ducato θα αποδίδει 121 άλογα και 280 Nm. Η μέγιστη ταχύτητά του έχει ρυθμιστεί στα 100 km/h, προκειμένου να βελτιστοποιείται η κατανάλωσηςη ενέργειας.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η μελλοντική ηλεκτρική παραλλαγή του Ducato δεν είναι η μόνη που επωφελείται από εναλλακτική ενέργεια. Η FIAT Professional διαθέτει ήδη εδώ και καιρό το επαγγελματικό της σε έκδοση που καίει και φυσικό αέριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube