Έρχεται η Aston Martin V12 Speedster

Έρχεται η Aston Martin V12 Speedster

Διθέσιο υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και απουσία οροφής!

Η Aston Martin δημοσίευσε μια εικόνα teaser της επερχόμενης V12 Speedster, ενός ανοιχτού διθέσιου υπεραυτοκινήτου που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020 και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 88 μονάδων.

Σχεδιαστικά, η V12 Speedster αποτελεί την φυσική συνέχεια της θρυλικής DBR1 (1959) η οποία κέρδισε στο Le Mans, και της πιο πρόσφατης CC100 Speedster (2013) που παρήχθη σε μόλις 2 μονάδες. Το νέο διθέσιο Speedster είναι μια δημιουργία του τμήματος Q by Aston Martin και η εξέλιξή του διήρκεσε 12 μήνες.

Κάτω από το μακρύ καπό θα βρίσκεται ο γνωστός twin-turbo κινητήρας V12 5,2 λίτρων της Aston Martin που για την περίσταση θα αποδίδει 700 PS και 700 Nm ροπής. Η κίνηση θα μεταδίδεται παραδοσιακά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ZF 8 σχέσεων που θα είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα για καλύτερη κατανομή βάρους. Πολύ σημαντικό ρόλο για τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του μοντέλου παίζει η ηχητική εμπειρία, η οποία θα είναι ακόμα πιο έντονη χάρη στην απουσία οροφής.

Η Aston Martin έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για την V12 Speedster, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το πρώτο τρίμηνο του 2021. Αντίπαλο δέος του υπεραυτοκινήτου θα είναι η McLaren Elva που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: McLaren Elva: Το απόλυτο roadster

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube