Επίσημο: Volvo S90 Ambience [video]

Επίσημο: Volvo S90 Ambience [video]

Αναβαθμισμένο ηχοσύστημα, εξατομικευμένα αρωματικά και εικαστικά εσωτερικά εφέ για το νέο, μαχαραγιάδικο S90.

Αυτό που βλέπετε είναι το πρωτότυπο Volvo S90 Ambience που αποκαλύφθηκε πριν από το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου. Ένα κόνσεπτ που χρησιμοποιεί οπτικά, ηχητικά και… αρωματικά εφέ στην καμπίνα, επενδύοντας στην ιδέα της πολυτέλειας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volvo S90 D5 AWD

Το πρωτότυπο βασίζεται σε μια κορυφαία έκδοση, τριθέσια έκδοση του S90 που πωλείται στην Κίνα. Μια μπερλίνα χωρίς κάθισμα για το συνοδηγό, προκειμένου να δημιουργήσει περισσότερο χώρο για όσους ταξιδεύουν στο πίσω κάθισμα.

Volvo S90 Ambience

Το πακέτο Ambience ελέγχεται μέσω μιας εφαρμογής smartphone, η οποία επιτρέπει στους επιβάτες να επιλέξουν το «οπτικό» στοιχείο πάνω στα μοτίβα που έχει εργαστεί η Volvo. Θέματα όπως το «Σκανδιναβικό Δάσος», το «Βόρειο Σέλας» ή η «Βροχή» προβάλλονται στον ουρανό του αυτοκινήτου. Ανάλογα δε με το οπτικό θέμα, το αυτοκίνητο το ταιριάζει με ένα από τα τέσσερα ειδικά αρώματα που διαχέονται αυτόματα στην καμπίνα. Όσο για τη μουσική υπόκρουση, ένα αναβαθμισμένο σύστημα ήχου της Bowers & Wilkins αναλαμβάνει δράση, διαθέτοντας επιπλέον tweeter στα προσκέφαλα.

Volvo S90 Ambience

Παρόλο που προς το παρόν είναι μια σπουδή, η Volvo έχει σχέδια να λανσάρει το κόνσπετ Ambience ως προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού για τα μοντέλα Excellence στην Κίνα. Η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου εξελίσσεται τάχιστα επίσης σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές καινούργιων αυτοκινήτων για τη σουηδική φίρμα. Πάνω από 100.000 κομμάτια πουλήθηκαν το 2017 στην Κίνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube