Επίσημο: Νέο Renault Clio R.S. 16, με την τεχνογνωσία της Renault Sport [video]

Επίσημο: Νέο Renault Clio R.S. 16, με την τεχνογνωσία της Renault Sport [video]

H Renault με το νέο Clio R.S. 16, που ντεμπουτάρει στο Grand Prix του Monaco, χαιρετίζει και γιορτάζει τα 40 χρόνια της Renault Sport και την επιστροφή της στην F1.

To Clio R.S. 16 μπολιάστηκε με τον πιο ισχυρό κινητήρα που τοποθετήθηκε σε Clio και ντύθηκε στα χρώματα του μονοθεσίου της Formula 1.

Για το ντεμπούτο του Clio R.S. 16 επελέγη το θρυλικό Grand Prix του Monaco, με το νέο πρωτότυπο να το οδηγεί ο Kevin Magnussen, πιλότος της Renault Sport Formula One Team.

«Το αυτοκίνητο εξελίχτηκε σε χρόνο-ρεκόρ, καταθέτοντας παράλληλα εξαιρετικά διαπιστευτήρια επιδόσεων», είπε ο Patrice Ratti, επικεφαλής του τμήματος Renault Sport Cars και υπεύθυνος του πρότζεκτ. «Στα χαρτιά, το να κατασκευάσεις ένα Clio R.S.  με τον ισχυρότερο κινητήρα που τοποθετήθηκε σε αυτό το μοντέλο –δίλιτρο με 275 άλογα και 36,7 kgm- ήταν μια συναρπαστική ιδέα, αλλά οφείλαμε να βεβαιωθούμε ότι είναι εφικτό», συμπλήρωσε ο Ratti.

Η Renault ισχυρίζεται ότι με τις νέες συνεργατικές διαδικασίες που εμπλέκουν ομάδες από τον κόσμο των motorsports και των αυτοκινήτων για τους καθημερινούς ανθρώπους, η επώαση αυτού του υψηλότατων επιδόσεων σπόρτσκαρ δεν πήρε παραπάνω από πέντε μήνες.

Προκειμένου να βρεθεί ο ιδανικός δρόμος για να «στεγάσουν» το μοτέρ, τη μετάδοση και στο σύστημα ψύξης του Mégane R.S. 275 Trophy-R μέσα σε ένα Clio ήταν μια σημαντικότατη πρόκληση, λέει η Renault. Το σύστημα της εξάτμισης επίσης ανασχεδιάστηκε, ως ένα συνιστάμενο μέρος του δυναμικού του αυτοκινήτου, ενώ εξίσου σημαντικό ήταν και το set-up της ανάρτησης προκειμένου έρθει στο ανάλογο ύψος των επιδόσεων. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε επίσης στον ήχο που παράγει το Clio R.S. 16  και για το λόγο αυτό επελέγη ένα σύστημα διπλής απόληξης στην εξάτμιση από την Akrapovič.

Η ομάδα σχεδιασμού και ανάπτυξης αντιμετώπισε με επιτυχία τις εγγενείς δυσκολίες του πρότζεκτ Clio R.S. 16, όπως λέει η Renault, καθώς το αμάξωμα φάρδυνε κατά έξι πόντους, έπρεπε να χωρέσουν στους θόλους οι 19ιντσες ζάντες, ενώ χρειάστηκε και η βελτιστοποίηση του συστήματος ψύξης, για παραχθεί τελικά αυτή το εκφραστικό, σπορ παρουσιαστικό. Θωριά που ενισχύθηκε από φώτα ημέρας LED R.S. VISION, μια καρό λαμπερή «υπογραφή» που απαρτίζεται από πολλαπλούς ανακλαστήρες.

Το νέο Clio R.S. 16 είναι βαμμένο στο χρώμα-σήμα κατατεθέν της Renault Sport, το κίτρινο του Σείριου, που συνδυάζεται με γυαλιστερές μαύρες λεπτομέρειες, προκειμένου να θυμίζει το μονοθέσιο της εταιρείας στη Formula 1.

Ύστερα από τη σημερινή επίδειξη του αυτοκινήτου στους δρόμους του Monaco, η επόμενη επίσημη εμφάνιση του Clio R.S. 16 θα είναι στο Goodwood Festival of Speed στο West Sussex, στη Βρετανία, 23-26 Ιουνίου. Μείνετε συντονισμένοι, θα είμαστε εκεί και θα το περιεργαστούμε, μεταφέροντάς σας εντυπώσεις από πρώτο χέρι.

[Πηγή Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube