Επίσημο: Νέο Land Rover Discovery Vision [video]

Επίσημο: Νέο Land Rover Discovery Vision [video]

Σε ακολουθία της πρόσφατης διαρροής, η Land Rover αποκάλυψε πλήρως το Discovery Vision Concept που θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στο New York Auto Show, μεθαύριο 18 Απριλίου.

Η Land Rover μας δίνει πρόγευση από το μελλοντικό Discovery, παρουσιάζοντας το νέο Discovery Vision Concept, ένα πρωτότυπο που απέχει σχεδιαστικά παρασάγγας από το υφιστάμενο Discovery 4.

Το πρωτότυπο Discovery Vision διαθέτει αισθητά κοντύτερους προβόλους και πολύ πιο σπορ προφίλ, κάνοντάς το να δείχνει αν όχι πιο σκληροτράχηλο, σαφώς πιο σπορτίφ από τους προκατόχους του. Η διπλή πίσω πόρτα του υφιστάμενου μοντέλου, στο Discovery Vision έδωσε τη θέση της σε μια μονόφυλλη που αποκαλύπτει τη συρόμενη πλατφόρμα του πατώματος του πορτμπαγκάζ.

Η Land Rover κατάργησε επίσης τις μεσαίες κολόνες και τοποθέτησε αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες. Στην καμπίνα, η διάταξη των καθισμάτων διαμορφώθηκε 2+3+2, με τη δεύτερη και τρίτη σειρά καθισμάτων να διαθέτουν ανεξάρτητα καθίσματα που αναδιπλώνονται πρόσωπο με το πάτωμα και σύρονται εμπρός πίσω, απογειώνοντας έτσι την πρακτικότητα της καμπίνας.

Προφανώς και δεν μπορείς να εκτιμήσεις ποια θα είναι ποιότητα της καμπίνας του αυτοκινήτου παραγωγής, καθώς όπως συνηθίζεται στα πρωτότυπα, έτσι και στο Discovery Vision τα υλικά είναι εξωτικά και υπέρ-υψηλής ποιότητας. Στο ίδιο μοτίβο βρίσκονται και τα high-tech ηλεκτρονικά που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μια μεγάλη οθόνη αφής που ελέγχεται από touchpads που είναι τοποθετημένα πάνω στο τιμόνι.

Το νέο Land Rover Discovery Vision Concept έρχεται με ένα «διαφανές καπό» που χρησιμοποιεί κάμερες τοποθετημένες στη γρίλια της εισαγωγής για να καταγράφουν το δρόμο και να παρουσιάζουν σε ένα μεγάλο head-up display ένα διαφανές σχεδιάγραμμα με το τι βρίσκεται μπροστά και κάτω από το καπό, καθώς και το πού πατάνε οι τροχοί.

Επίσης έρχεται με μια πλειάδα άλλων τεχνολογιών, όπως το Laser Terrain Scanning που δημιουργεί ένα οδικό χάρτη για το τι βρίσκεται εμπρός σου, χρησιμοποιώντας λέιζερ που είναι τοποθετημένα στα φώτα ομίχλης, το Laser Referencing που προβάλλει εικόνες στο δρόμο όπως προειδοποιητικά σήματα οδικής κυκλοφορίας για κίνδυνο πάλι με τη χρήση λέιζερ, καθώς και την επόμενη γενιά του συστήματος Terrain Response.

Το ολοκαίνουργιο Discovery παραγωγής θα παρουσιαστεί από τη Land Rover αργότερα μέσα στο 2014, ως αντικαταστάτης του 5θέσιου Freelander, αλλά θα στηρίζεται στην πλατφόρμα του Range Rover Evoque. Το 7θέσιο Freelander βρίσκεται και αυτό ήδη στο στάδιο της εξέλιξής του και θα λανσαριστεί μέσα στον 2015.

To νέο Land Rover Discovery Vision Concept θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στο Διεθνές Σαλόνι της Νέας Υόρκης αύριο 16 Απριλίου για τον Τύπο και στις 18 Απριλίου για το κοινό, οπότε και ανοίγει επίσημα τις πύλες του το Σαλόνι.

[Πηγή Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube