Ανανεωμένο Land Rover Discovery, αποκάλυψη

Ανανεωμένο Land Rover Discovery, αποκάλυψη

Το Land Rover Discovery του 2014 παίρνει μια δόση μεγαλύτερης αποδοτικότητας και πιο μοντέρνου στιλ.

Η Land Rover αποκάλυψε μια σειρά από βελτιώσεις στο εμβληματικό της Discovery. Οι αναθεωρήσεις στο 7θέσιο βρετανικό SUV περιλαμβάνουν ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα του εξωτερικού, πιο αποδοτικό κινητήρα ντίζελ, νέο βενζινοκινητήρα και μια σειρά νέου εξοπλισμού.

Η ισχύς των 256 PS για το 3λιτρο μοτέρ ντίζελ SDV6 παραμένει απαράλλαχτη, αλλά η τοποθέτηση συστήματος stop/start μειώνει τις εκπομπές CO2 από τα 230 στα 213 g/km και κατεβάζει την τυποποιημένη κατανάλωση από τα 8,8 στα 8,0 lt/100 km.

Ο παλιός 5λιτρος βενζινοκινητήρας V8 αντικαταστάθηκε από το νέο 3λιτρο V6 με κομπρέσορα της Jaguar, που αποδίδει 340 PS. Το νέο μοτέρ σε σχέση με το παλιό βελτίωσε τις επιδόσεις, την οικονομία, ενώ περιόρισε τις εκπομπές ρύπων.

Και τα δύο μοτέρ, ντίζελ και βενζίνης, συνδυάζονται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της ZF.
 
Η νέα εικόνα του Discovery περιλαμβάνει νέα μάσκα, ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και εμπρός φανάρια που ενσωματώνουν σειρά από φώτα ημέρας LED, καθώς και νέα σχέδια σε ζάντες.

Άλλη μια αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η υιοθέτηση σήμανσης Discovery στο καπό, αντί του σήματος της Land Rover, κατά το πρότυπο των μοντέλων Range Rover. Αυτό είναι και το πρώτο βήμα της Land Rover να μετατρέψει το όνομα Discovery σε ξεχωριστή μάρκα, όπως έγινε με τη Range Rover. H σήμανση όμως για τα αυτοκίνητα των ΗΠΑ και της Μέσης Ανατολής θα παραμείνει ή ίδια με του προηγούμενου μοντέλου. Η αντικατάσταση του Freelander to 2014, θα φέρει το νέο μοντέλο στην οικογένεια του Discovery.

Το ανανεωμένο Discovery θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι της Φρανκφούρτης σε μια εβδομάδα, με τα βιβλία παραγγελιών σε όλο τον κόσμο να έχουν ήδη ανοίξει και τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον Νοέμβριο.

[Πηγή Land Rover]





Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube