Ένα Prius με εξωγήινη εμφάνιση στο Τόκιο [video]

Ένα Prius με εξωγήινη εμφάνιση στο Τόκιο [video]

Ονομάζεται Ambivalent RD Prius PHV Concept και είναι μια δημιουργία των Modellista και TRD

Οι βελτιωτές Modellista και TRD έβγαλαν όλη τους την τέχνη στο πρωτότυπο Ambivalent RD Prius PHV Concept το οποίο έκανε την εμφάνισή του στην έκθεση του Τόκιο μαγνητίζοντας τα βλέμματα των επισκεπτών.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δύο βελτιωτές της Toyota συνεργάζονται στο ίδιο project, με την Modellista να αναλαμβάνει το αισθητικό κομμάτι και την TRD τις μηχανικές βελτιώσεις. Το Ambivalent RD Prius PHV Concept βασίζεται στο επαναφορτιζόμενο υβριδικό Prius PHV (γνωστό και ως Prius Prime στις ΗΠΑ) όμως χάρη στο ανασχεδιασμένο αμάξωμα το αυτοκίνητο έχει γίνει κυριολεκτικά αγνώριστο.

Prius

Τα χρωμιωμένα πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα αγκαλιάζουν την κεντρική εισαγωγή αέρα, με μοβ φώτα να αναβοσβήνουν σαν τον παλμό μιας καρδιάς. Οι δυναμικές γραμμές στο φουσκωμένο καπό καταλήγουν στα επιθετικά φωτιστικά σώματα με μαύρο πλαίσιο που προεκτείνεται στο προφίλ.

Το σπλίτερ μοιάζει να βγήκε από την ταινία Transformers όπως οι προεκτάσεις των πλευρικών μαρσπιέ, του πίσω προφυλακτήρα και τα πτερύγια που καταλήγουν στα πίσω φώτα LED. Ένα κεντρικό αεροδυναμικό πτερύγιο ξεκινά από την οροφή και καταλήγει στον πίσω διαχύτη μέσα από φούσκωμα της ουράς. Όλα τα παράθυρα είναι φιμέ, ασορτί με τα μαύρα κολωνάκια, καπό και οροφή. Την εικόνα συμπληρώνουν οι εκκεντρικές φωτιζόμενες ζάντες με ακτίνες σε σχήμα αστεριού.

Prius

Δε γνωρίζουμε τι υπάρχει κάτω από το καπό αυτού του τερατουργήματος, όμως εικάζουμε πως έχουμε να κάνουμε με μια βελτιωμένη έκδοση του του γνωστού 1.8 VVT-i βενζίνης σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες - το ίδιο υβριδικό σύστημα κίνησης που συναντάμε και στο Prius PHV. Πολύ πιθανό είναι η TRD να έχει παρέμβει στην ανάρτηση καθώς στην παρουσίαση του μοντέλου αναφέρεται και το κομμάτι της οδικής συμπεριφοράς.

Το μέλλον θα δείξει αν το Ambivalent RD Prius PHV Concept ή κάποιο από τα εξαρτήματά του θα περάσει στην παραγωγή, κάτι που προφανώς εξαρτάται από τις αντιδράσεις του κόσμου και του ειδικού τύπου στο πρωτότυπο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube