Έκθεση Γενεύης: Νέο VW T-Cross Breeze [video]

Έκθεση Γενεύης: Νέο VW T-Cross Breeze [video]

To μικρό ανοιχτό crossover προαναγγέλλει μια οικογένεια από crossover/SUV παραγωγής βασισμένα στο Polo.

Σύμφωνα με τη Volkswagen, το πρωτότυπο T-Cross Breeze μας δίνει μια πρώτη ιδέα για μια νέα σειρά μοντέλων (μάλλον crossover βασισμένων στο Polo), καθώς η εταιρεία προγραμματίζει να προσθέσει τρία ακόμη SUV στην γκάμα της, ώστε να προσφέρει από ένα «συναρπαστικό προϊόν» σε κάθε σημαντική κατηγορία μοντέλων.

Το T-Cross Breeze είναι το πρωτότυπο ενός αυτοκινήτου διασκέδασης, που είναι κατάλληλο και για καθημερινή χρήση. Ακόμη και ο κινητήρας του μας προϊδεάζει για το μοντέλο παραγωγής, καθώς είναι ο 3κύλινδρος 1.0 TFSI άμεσου ψεκασμού βενζίνης των 110 PS με ροπή 17,8 kgm από τις 1.500 rpm. Κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου DSG διπλού συμπλέκτη και, χάρη στο σχετικά χαμηλό βάρος των 1.250 kg, επιταχύνει το πρωτότυπο από στάση στα 100 km/h σε 10,3” – μια ζωηρή επίδοση.

«Προς το παρόν, το T-Cross Breeze είναι ξεκάθαρα ένα πρωτότυπο, αλλά μπορούμε να φανταστούμε το πλασάρισμα ενός τέτοιου κάμπριο στην αγορά ως μοντέλο παραγωγής», δήλωσε ο Herbert Diess, μέλος του ΔΣ της Volkswagen AG.

Όσοι ζητούν μια χαλαρωτική οδηγική εμπειρία από ένα προσιτό ανοιχτό αυτοκίνητο, θα ικανοποιηθούν από τη μέση τυποποιημένη κατανάλωση των 5,0 lt/100km και τη θεωρητική αυτονομία των 800 km του T-Cross Breeze.

Έχοντας μήκος 4.133 mm, το πρωτότυπο είναι λίγο πιο μακρύ από ένα CrossPolo, αλλά είναι σημαντικά φαρδύτερο, στα 1.798 mm. To μεταξόνιο είναι σχετικά μακρύ, στα 2.565 mm, και οι πρόβολοι κοντοί ώστε να «εγγυώνται σπορ αναλογίες», όπως λέει η VW. Με την υφασμάτινη σκεπή κλειστή, το συνολικό ύψος του αυτοκινήτου είναι 1.563 mm, μεγαλύτερο από του Polo.

Όσον αφορά στην εμφάνιση, το πρωτότυπο έχει το νέο DNA της VW που βλέπουμε σε άλλα καινούργια μοντέλα της, αλλά έχει και ξεχωριστά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ανήκει σε μια ανεξάρτητη σειρά από SUV. Οι χαρακτηριστικές αυτές λεπτομέρειες, όπως η φαρδιά μάσκα και τα στενά φώτα, υπογραμμίζουν τη σχεδιαστική ανεξαρτησία του μικρού μοντέλου. Το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από ένα φαρδύ καπό με ενσωματωμένα φώτα LED, το οποίο ανοίγει για να αποκαλύψει έναν εύκολο στη φόρτωση χώρο που φτάνει τα 300 λίτρα.

Για το εσωτερικό, η VW πιστεύει ότι τα μελλοντικά της μοντέλα δεν χρειάζονται διακόπτες, και το T-Cross Breeze το αποδεικνύει. Αντί για τη συνήθη ποικιλία μπουτόν και διακοπτών, οι σχεδιαστές έχουν επικεντρωθεί σε ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό, δημιουργώντας μια ευρύχωρη καμπίνα με ριζικά ανασχεδιασμένο κόκπιτ για τον οδηγό.

Χρησιμοποιώντας τη διεπαφή ανθρώπου-μηχανής (Human-Macine Interface ή HMI) της επόμενης γενιάς, που θα εφαρμοστεί στα ερχόμενα μοντέλα παραγωγής, το πρωτότυπο έχει σχεδόν καταργήσει τους διακόπτες. Ο έλεγχος μέσω νευμάτων αποτελεί επίσης τμήμα του interface λειτουργίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube