Έκθεση Γενεύης: Υδρογονοκίνητο supercar από τον Οίκο Pininfarina

Έκθεση Γενεύης: Υδρογονοκίνητο supercar από τον Οίκο Pininfarina

H Η2 Speed είναι ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό πρωτότυπο supercar του οίκου Pinifarina που λειτουργεί αποκλειστικά με κυψέλες υδρογόνου

Αυτό το σχεδόν εξωγήινο όχημα είναι το H2 Speed, το πιο πρόσφατο καινοτόμο όραμα του Οίκου Pininfarina για ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, που να βασίζεται στην επαναστατική τεχνολογία των κυψελών υδρογόνου.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο H2 Speed βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών σε πίστα από την GreenGT, μια εταιρεία που σχεδιάζει, εξελίσσει και παράγει εναλλακτικά «καθαρά» συστήματα προώθησης από το 2008. Το H2 Speed χαρακτηρίζεται από τους εμπνευστές του ως ένα μίγμα μεταξύ αγωνιστικού πρωτότυπου και supercar παραγωγής και είναι το πρώτο υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων στον κόσμο.



Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το H2 Speed είναι το αποτέλεσμα ενός διετούς προγράμματος εξέλιξης και δοκιμών, που κατέληξε σε ένα αυτοκίνητο με ιπποδύναμη 503 PS και μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το H2 Speed έχει τελική ταχύτητα τα 300 km/h και μπορεί να φτάσει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,4”. Κι όλα αυτά εκπέμποντας στην ατμόσφαιρα...ατμό.
Ενώ όμως σχεδόν μηδενίζει την ατμοσφαιρικά αλλά και την ηχητική ρύπανση, το H2 έχει σχεδιαστεί ώστε να παράγει έναν ευχάριστo ήχο. Όπως λέει και ο Pininfarina: «ακόμα και ο ήχος που εκπέμπει το αυτοκίνητο είναι πολύ κοντά στην σιωπή, ένας απαλός συριγμός που παραπέμπει σε οχήματα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας».



Σμιλεμένο με γνώμονα τις αρχές της αεροδυναμικής, το αυτοκίνητο έχει μια απλή αλλά πολύ όμορφη σχεδίαση, απαλλαγμένη από στιλιστικές ακρότητες, που θέλει να βάλει την ομορφιά να υπηρετεί τις ανάγκες των υψηλών επιδόσεων. Βασικά το H2 Speed είναι ένα ολοκληρωμένο πρωτότυπο, σχεδιασμένο δίχως περιορισμούς, το οποίο αντλεί την έμπνευσή του από την Ferrari Sigma Grand Prix, ένα εκθεσιακό αυτοκίνητο που είχε κατασκευάσει ο Pininfarina το 1969.

Βασισμένο πάνω στις ίδιες σχεδιαστικές αρχές λοιπόν το H2 Speed έχει εντυπωσιακές αναλογίες με μήκος 4,7 m, ύψος 1.087 mm και πλάτος ακριβώς 2 μέτρα. Ακόμα και η επιλογή των χρωμάτων είναι εμπνευσμένη από τη Sigma Grand Prix προσαρμοσμένη σε πιο μοντέρνα μοτίβα, με ένα λευκό περλέ χρώμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube