Έκθεση Γενεύης: Νέο Ssangyong Tivoli EVR, ηλεκτρικό επεκτεινόμενης αυτονομίας

Έκθεση Γενεύης: Νέο Ssangyong Tivoli EVR, ηλεκτρικό επεκτεινόμενης αυτονομίας

Η Ssangyong αποκάλυψε στο 85ο Σαλόνι της Γενεύης την ηλεκτρική έκδοση επεκτεινόμενης αυτονομίας του νέου της SUV, του Tivoli.

Το νέο Ssangyong Tivoli EVR είναι προς το παρόν πρωτότυπο, αλλά θα μπορούσε εν ευθέτω χρόνω για την κορεατική εταιρεία να εξελιχτεί σε αντίπαλο για τα ηλεκτρικά Nissan Juke και Renault Captur.

Το πρωτότυπο Ssangyong Tivoli EVR κινείται από ένα ηλεκτρομοτέρ ισχύος 129 PS που συνδυάζεται για να επεκτείνει την αυτονομία του με ένα μονοκύλινδρο βενζινοκινητήρα που χρησιμοποιείται για να επαναφορτίζει την μπαταρία. Ο Κορεάτης κατασκευαστής λέει ότι το Tivoli διαθέτει αυτονομία μέχρι 130 km, η οποία μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 500 km με τη βοήθεια του θερμικού μοτέρ. Το πρωτότυπο έχει τελική ταχύτητα 150 km/h και εκπέμπει μόλις 40g/km CO2.

Μολονότι η  Ssangyong λέει ότι το EVR είναι μόνο ένα πρωτότυπο, δεν αποκλείεται να το δούμε σε ηλεκτρική ή υβριδική εκδοχή μέσα στο 2016 ή το 17. Το πρώτο Ssangyong XLV concept, που είδαμε πέρσι, πάλι στο Σαλόνι της Γενεύης, και αποτέλεσε το πρόκριμα για το Tivoli, χρησιμοποιούσε ένα υβριδικό ντιζελο-ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Να θυμίσουμε ότι το στάνταρ Ssangyong Tivoli, που θα έρθει και στην Ελλάδα τον Μάιο, χρησιμοποιεί είτε 1.600άρη κινητήρα βενζίνης και εμπρός κίνηση είτα 1.600άρη κινητήρα ντίζελ και τετρακίνηση, όπου αυτός ο δεύτερος εκπέμπει 109g/km CO2.

[Πηγή Ssangyong]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube