Είναι αυτό το νέο Nissan Micra; [video]

Είναι αυτό το νέο Nissan Micra; [video]

Το νέο Nissan Micra θα είναι ηλεκτρικό πόλης, στενά συνδεδεμένο με το νέο Renault 5. Και χάρη σε αυτό το πρωτότυπο 20-23, παίρνουμε μια πρώτη ματιά για το πώς θα μοιάζει αυτό το νέο Micra.

Χάρη στις τεχνικές συγγένειές του με το μελλοντικό Renault 5, γνωρίζουμε ήδη κάποιες πληροφορίες για το νέο Nissan Micra, που αναμένεται για το 2025. 

Θα είναι, για παράδειγμα, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την πόλη που θα βασίζεται στην προσθιοκίνητη αρχιτεκτονική CMF-B EV της Συμμαχίας και θα κινείται από τον ηλεκτροκινητήρα ePT με τα 136 άλογα.

Δεν θα εκπλαγούμε αν το Concept 20-23 αποτελεί αναφορά στο νέο Nissan Micra

Το ηλεκτρομοτέρ αυτό θα τροφοδοτείται από μπαταρία ενεργειακής πυκνότητας 52 kWh, η οποία θα δίνει στο νέο Nissan Micra αυτονομία περίπου 400 km. Πώς θα μοιάζει όμως αυτό το νέο Nissan Micra.

Επισήμως, αυτό το Concept 20-23 (*) δεν είναι τίποτα άλλο από μια σχεδιαστική άσκηση. Μια σπουδή για την οποία νέοι σχεδιαστές από την NDE (Nissan Design Europe), που βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου, κλήθηκαν να δημιουργήσουν το ιδανικό κατ’ αυτούς αυτοκίνητο για να κινείσαι στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Από την άλλη, τα στρογγυλά φανάρια που φορά το Concept 20-23 μας είναι οικεία: Τα έχουμε ήδη δει σε teaser που δημοσιεύτηκε από τη Nissan.

Nissan Micra, Nissan Concept 20-23

Πέρα από τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, τις ζάντες κρυμμένες κάτω από τα γιγάντια φτερά και τα υπερβολικές πτέρυγες, βλέπουμε ένα κόμπακτ 3θυρο χάτσμπακ. Και δεν θα εκπλαγούμε αν το Concept 20-23 αποτελεί μια αναφορά στο νέο Nissan Micra.

H ιαπωνική εταιρεία δεν κάνει καμία αναφορά για τον ηλεκτροκινητήρα του Nissan Concept 20-23, αλλά το σύστημα κίνησης της Formula E θα μπορούσε να είναι υποψήφιο...

(*) Ο αριθμός 20 αναφέρεται στον αριθμό των ετών που υπάρχει η NDE και ο αριθμός 23 στο έτος στο οποίο βρισκόμαστε αυτήν τη στιγμή. Αυτό το 23 είναι σημαντικό για την ιαπωνική μάρκα, επειδή το 2 προφέρεται «ni» και το 3 σημαίνει «san».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube