Ετοιμάζεται το νέο Renault 5

Ετοιμάζεται το νέο Renault 5

H γαλλική φίρμα μας προετοιμάζει για τον ερχομό του νέου Renault 5, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση από τη σχεδίασή του.

Είναι πια γνωστό ότι το Renault 5 θα αναγεννηθεί ως ηλεκτρικό και θα κάνει ντεμπούτο του στις αγορές το 2024.

Έτσι, ο Γάλλος κατασκευαστής αποφάσισε να μας προετοιμάσει για τον ερχομό του δημοσιεύοντας στιγμιότυπα από τις δοκιμές εξέλιξής του.

Το νέο Renault 5 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B EV της Συμμαχίας και το 70% των εξαρτημάτων του θα προέρχεται από τα Clio και Captur της πλατφόρμας CMF-B 

Αν και η Renault φρόντισε να κρύψει τη σχεδίασή του, το καμουφλάζ του είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό με τις επιρροές από το τον θρυλικό προκάτοχό του και το Renault 5 Prototype που παρουσιάστηκε το 2021 να είναι εμφανείς.

Renault 5

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη Renault η διαδικασία παραγωγής του μοντέλου δοκιμάζεται στο Global Production Engineering Center στο Παρίσι.

Να θυμίσουμε ότι το νέο Renault 5 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B EV της συμμαχίας Renault-Nissan και το 70% των εξαρτημάτων του θα προέρχεται από τα Clio και Captur της πλατφόρμας CMF-B. Με τον τρόπο αυτό, η Renault θα μειώσει το κόστος παραγωγής κατά 30% σε σχέση με το Zoe.

Επιπλέον, εκεί που η μπαταρία του Zoe αποτελούνταν από δώδεκα μονάδες, το 5 θα αξιοποιεί τέσσερις μονάδες μεγαλύτερες σε μέγεθος και τοποθετημένες σε ένα επίπεδο, εξοικονομώντας έτσι 15 kg.

Renault 5

To εργοστάσιο υπόσχεται επίσης ότι η μπαταρία του νέου χάτσμπακ αρχιτεκτονικής 400V, διαθέτει υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και θα είναι καλύτερα ενσωματωμένη στην πλατφόρμα αυξάνοντας την ακαμψία της. Το ενισχυμένο πάτωμα του θα συνεισφέρει επίσης στην καλύτερη ποιότητα κύλισης.

Όσο για την ανάρτηση, αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι θα κάνει χρήση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube