Η Volvo παρουσίασε τα πρωτότυπα της επερχόμενης σειράς 40

Η Volvo παρουσίασε τα πρωτότυπα της επερχόμενης σειράς 40

Πέρα από προάγγελοι των νέων εκδόσεων της σειράς 40, τα νέα πρωτότυπα μας δείχνουν και το σχεδιαστικό μέλλον της σουηδικής φίρμας.

Η Volvo Cars παρουσίασε σήμερα δύο νέα πρωτότυπα που αντικατοπτρίζουν την μελλοντική στρατηγική της εταιρείας στα premium μικρά οικογενειακά και crossover.

Επιπλέον, με τα δύο νέα αυτά πρωτότυπα θέλει να δείξει πώς θα εξαπλωθεί στις συγκεκριμένες κατηγορίες με προϊόντα που ξεχωρίζουν σε εμφάνιση, ποιότητα, εξοπλισμό, συνδεσιμότητα και τεχνολογία.

Τα νέα αυτά μοντέλα θα είναι τα πρώτα που θα χτιστούν στην CMA πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για να τοποθετηθεί σε όλα τα μικρά μοντέλα της φίρμας. Ακόμα, οι σχεδιαστές προσπάθησαν να δώσουν έναν διαφορετικό σχεδιαστικό τόνο στα δύο μοντέλα, έτσι ώστε να τους χαρίσουν τον δικός τους χαρακτήρα.

Τα νέα αυτά μοντέλα θα βοηθήσουν την Volvo Cars να εξαπλωθεί σε νέες αγορές, ενώ θα την βοηθήσουν να αναπτυχθεί και οικονομικά. Μάλιστα, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Volvo θέλει να έχει μια πλήρη γκάμα μικρών premium μοντέλων που θα κοντράρουν στα ίσια τους ανταγωνιστές.

Τα νέα μοντέλα της σειράς 40 θα προσφέρονται και ως ηλεκτρικά ή υβριδικά (T5 Twin Engine με 3κύλινδρο θερμικό κινητήρα βενζίνης και ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις), με στόχο να εμπλουτίσουν την γκάμα της Volvo προς αυτή την κατεύθυνση. Η Volvo μάλιστα θεωρεί ότι, μέχρι το 2025 θα έχει πουλήσει τουλάχιστον 1 εκ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Οι εκδόσεις κινητήρα θα εφοδιάζονται και με τον καινούριο 3κύλινδρο που εξέλιξε η Volvo Cars, που αποτελεί μέρος και της υβριδικής έκδοσης.

[Πηγή: Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube