Η Subaru ετοιμάζει κεντρομήχανο σπορ κουπέ

Η Subaru ετοιμάζει κεντρομήχανο σπορ κουπέ

Εάν οι φήμες ευσταθούν, τότε η ιαπωνική εταιρεία θα μας κάνει σύντομα να ξεχάσουμε κάθε BRZ και WRX!

Φως στη φημολογία ότι η Subaru ετοιμάζει κάτι πολύ σπέσιαλ, ρίχνει δημοσίευμα του αμερικάνικου περιοδικού Car & Driver, σύμφωνα με το οποίο το ξεχωριστό νέο μοντέλο που εξελίσσει η ιαπωνική εταιρεία είναι ένα κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ένα πρωτότυπο του κεντομήχανου αυτοκινήτου δοκιμάζεται εντατικά στο κέντρο εξέλιξης και δοκιμών της Subaru, στην πόλη Tochigi της Ιαπωνίας. Προς το παρόν το πρωτότυπο βασίζεται σε ένα τροποποιημένο σασί του BRZ, με τον boxer κινητήρα να είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αυτοκινήτου και να συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Ο θερμικός κινητήρας δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ οι δυο ηλεκτροκινητήρες αναλαμβάνουν την κίνηση των μπροστινών τροχών. Διάταξη που παρέχει στο πρωτότυπο τα οφέλη της τετρακίνησης και σε συνδυασμό με τη λειτουργία torque vectoring θα εξασφαλίζει στο μοντέλο κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά.

Το αν και πότε θα δούμε ένα σπορ μοντέλο με αυτά τα χαρακτηριστικά να παίρνει το δρόμο της παραγωγής παραμένει άγνωστο προς το παρόν, αλλά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Subaru θα παρουσιάσει ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο του μοντέλου σε δυο χρόνια. Στη συνέχεια θα μετρηθούν οι αντιδράσεις του κοινού και θα αποφασιστεί αν θα πάρει το πράσινο φως.

Εάν τελικά εγκριθεί η παραγωγή του, το πιθανότερο τότε είναι πως το σπορ μοντέλο θα βασίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα της Subaru που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες, με τους δυο ηλεκτροκινητήρες να συντροφεύει ένας τούρμπο 1.600άρης boxer κινητήρας. Ο συνδυασμός του αναμένεται να προσφέρει στο αυτοκίνητο συνολική ισχύ που θα πλησιάζει ή και θα ξεπερνά τα 330 PS.

[Πηγή: Car & Driver]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube