Η STI πειραματίζεται με το Subaru Forester

Η STI πειραματίζεται με το Subaru Forester

Με το πρωτότυπο Subaru Forester STI tS Concept θα διαπιστωθεί αν υπάρχει ενδιαφέρον από το κοινό για μια σπορ έκδοση του Forester.

Δεν έχει παρθεί ακόμα η απόφαση να βγει το Subaru Forester σε έκδοση STI. Η ιαπωνική εταιρία ετοίμασε το Forester tS Concept ακριβώς για να καταγράψει την υποδοχή που θα επιφύλασσε το κοινό σε ένα τέτοιο μοντέλο.

Στο Subaru Forester STI tS Concept η STI έχει βάλει το χεράκι της μόνο στη βελτίωση της εμφάνισης. Το πρωτότυπο έχει διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα και μάσκα, αλλά και μια περίεργη αεροτομή στο κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα. Οι 19άρες ζάντες της BBS είναι ντυμένες με λάστιχα 245/45R19, ενώ το αμάξωμα στέκεται πιο κοντά στο έδαφος, χωρίς η εταιρία να έχει ανακοινώσει πόσο ακριβώς.

Φυσικά το Forester STI tS Concept είναι βαμμένο στο χαρακτηριστικό χρώμα World Rally Blue της Subaru και φέρει την κόκκινη ρίγα και το λογότυπο της STI σε διάφορα σημεία. Τα λογότυπα της φίρμας και οι κόκκινες λεπτομέρειες είναι άλλωστε και οι μόνες διαφορές στην καμπίνα του σε σχέση με τα συμβατικά Forester.

Το «tS» στο όνομα αυτού του πρωτοτύπου, το οποίο άλλωστε είχε χρησιμοποιηθεί και στο πρωτότυπο BRZ STI tS το 2013, πιστεύεται ότι σηματοδοτεί το λανσάρισμα μιας νέας σειράς μοντέλων της Subaru που θα έχουν δεχθεί τις επεμβάσεις της STI στην εμφάνιση και την ανάρτηση αλλά δεν θα φοράνε διαφορετικό κινητήρα. Δηλαδή κάτι αντίστοιχο με τα μοντέλα M Performance της BMW ή τα F Sport της Lexus.

Προς το παρόν πάντως η Subaru δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα από τα παραπάνω, ούτε για τη γκάμα μοντέλων tS ούτε για τον αν θα προκύψει κάποιο Forester STI παραγωγής.

[Πηγές: Carscoops, Left Lane]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube