Η Peugeot δοκιμάζει το 308 R HYbrid των 500 PS!

Η Peugeot δοκιμάζει το 308 R HYbrid των 500 PS!

Όλοι πιστέψαμε ότι πρόκειται για ένα concept και μόνο. Ίσως να πέσαμε έξω.

Ένα «μουλάρι» του 308 R HYbrid, που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα στη Σαγκάη, οδηγεί ο πρόεδρος της PSA.

Αυτό αποκάλυψε ο CEO της Peugeot, Maxime Picat, ο οποίος ανάρτησε στο Twitter δύο φωτογραφίες του Carlos Tavares να οδηγεί ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο δοκιμών.

Το concept είχε από την Peugeot Sport και φορούσε τον υπερτροφοδοτούμενο 1.6 των 270 PS από το RCZ R μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα, ισχύος 115 PS, σε κάθε άξονα.

Η συνολική ισχύς των 500 PS και η μέγιστη ροπή 73,7 kgm του δίνουν, σύμφωνα με την εταιρεία, επιτάχυνση στα 0-100 km/h σε 4,0’’ και η υβριδική τεχνολογία φροντίζει οι εκπομπές CO2 να μην ξεπερνούν τα 70 g/km.

To tweet δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Peugeot ετοιμάζει μια έκδοση παραγωγής. Εξάλλου, ο διευθυντής της Peugeot Sport, Bruno Farmin, είχε σχολιάσει από την αρχή πως «το σύστημα κίνησης του 308 R HYbrid δίνει μια εικόνα για την πιθανή χρήση του σε μελλοντικά σπορ μοντέλα».

Η αλήθεια είναι πως μεγάλο ενδιαφέρον να το βλέπαμε στους δρόμους. Ωστόσο, ακόμα κι αν δοθεί το πράσινο φως, με δεδομένη την πρόσφατη παρουσίαση του 308 GTi, κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί πριν το 2017 το νωρίτερο.

[Πηγή: maximepicat]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube