Διαρροή πληροφοριών για τις νέες BMW Z1, Ζ3 και Z5

Διαρροή πληροφοριών για τις νέες BMW Z1, Ζ3 και Z5

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ξαναδούμε τις ονομασίες Ζ1 και Ζ3 σε νέα μοντέλα της BMW, μαζί με τη νέα Z5.

Ο πρώτος καρπός της συνεργασίας της BMW με την Toyota, που πρόκειται να δούμε σύντομα, είναι ένα πρωτότυπο coupe που αποτελεί τον προπομπό της BMW Z5 παραγωγής. Αργότερα θα προκύψει και η BMW Z1: ένα μικρό προσθιοκίνητο cabrio βασισμένο στο πάτωμα του νέου Mini.

Η BMW Z5, που θα παρουσιαστεί αρχικά ως Roadster και αργότερα ως Coupe, θα είναι σχεδιασμένη από τη BMW και θα χρησιμοποιεί κινητήρες της βαυαρικής φίρμας. Η Toyota θα παρέχει το υβριδικό σύστημα που θα εξοπλίζει τη Ζ5 μόνο εφόσον το επιθυμεί ο αγοραστής.

Πιο χαμηλά στη γκάμα της BMW θα δούμε την επιστροφή του ονόματος «Ζ3» για ένα μεσαίο roadster που κι αυτό ίσως αποτελέσει καρπό συνεργασίας των Γερμανών με την Toyota. Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα συμμαχία Ευρώπης-Ιαπωνίας, μετά την περίπτωση των νέων Mazda MX-5 / Alfa Romeo Spider.

Για ακόμα χαμηλότερα βαλάντια η BMW θα προσφέρει τη Z1, που βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τη BMW Z1 του 1989. Πρόκειται για ένα 2θέσιο roadster που βασίζεται στην πλατφόρμα UKL1, όπως το νέο Mini, και θα είναι προσθιοκίνητο. Τέλος, όσοι επιθυμούσαν μια έκδοση «Μ» της υπάρχουσας BMW Z4 θα πρέπει να βολευτούν με κάτι άλλο, αφού η εταιρία έκρινε πώς δεν υπάρχει αρκετό κοινό για ένα τέτοιο μοντέλο.

Πηγή όλων των παραπάνω πληροφοριών είναι ο «Scott26», άνθρωπος που έχει αποκαλύψει επανειλημμένα στο παρελθόν πληροφορίες για μελλοντικά μοντέλα της BMW σε διαδικτυακά forum.

[Πηγή: Worldcarfans / F30post ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube