Στις 18 Νοεμβρίου τα αποκαλυπτήρια του νέου Mini

Στις 18 Νοεμβρίου τα αποκαλυπτήρια του νέου Mini

H νέα και τρίτη γενιά του Mini θα αποκαλυφθεί στις 18 Νοεμβρίου, γενέθλια ημερομηνία για τα 107 χρόνια από τη γέννηση του σχεδιαστή του αυθεντικού μοντέλου, Σερ Alec Issigonis.

Το εργοστάσιο της Mini στην Οξφόρδη θα φιλοξενήσει τα διεθνή αποκαλυπτήρια για την παγκόσμια πρώτη της τελευταίας γενιάς αυτού του εμβληματικού μοντέλου.

Φωτογραφίες χωρίς καμουφλάζ του νέου Mini έχουν κυκλοφορήσει ήδη ευρέως στο ίντερνετ και απ’ ό,τι μπορεί να παρατηρήσει κάποιος υπάρχουν χαρακτηριστικές αλλαγές.

Μια πιο προτεταμένη και λεπτότερη μάσκα, μεγαλύτερα κάτοπτρα στα εμπρός φώτα και μια πιο επικλινής οροφή στο πίσω μέρος, βοηθούν το Mini να αποκτήσει μια πιο διακριτή εικόνα σε σχέση με την εντός ολίγου απερχόμενη δεύτερη γενιά.

Η γκάμα των μοτέρ περιλαμβάνει 3κύλινδρο 1.500άρη βενζινοκίνητο κινητήρα και 3κύλιvδρους ντίζελ που αποδίδουν μεταξύ 122 και 193 PS, ενώ το υψηλής ισχύος 1.600άρι τούρμπο της Mini θα αποδίδει μέχρι 285 PS. Αυτό το τελευταίο αναμένεται να το δούμε στις νέες εκδόσεις Cooper S και JCW. Οι επιλογές στη μετάδοση θα είναι είτε με χειροκίνητο 6άρι σασμάν είτε με αυτόματο 8άρι.

Για το εσωτερικό του νέου Mini, οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουν προηγηθεί ήδη της επίσημης αποκάλυψής του και δείχνουν ότι το βρετανικό αυτοκίνητο υιοθετεί χειριστήρια και διακόπτες στο στιλ του iDrive της BMW για το σύστημα πολυμέσων.

Να θυμίσουμε ότι το νέο Mini θα πατά στην πολυπροσαρμοζόμενη  πλατφόρμα UKL1 της BMW, που είναι το ακρωνύμιο από τις λέξεις Unter Klasse που σημαίνει υποκατηγορία, και που προσφέρει την δυνατότητα χρησιμοποίησης μιας γκάμας από κινητήρες, που θα τοποθετούνται είτε εγκάρσια είτε κατά το διάμηκες. Η γκάμα νέου Mini θα περιλαμβάνει συνολικά 11 μοντέλα (και άλλα 12 της BMW) που όλα θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα UKL1.

[Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube