Devel Sixteen, ο πύραυλος του Dubai [video]

Devel Sixteen, ο πύραυλος του Dubai [video]

Το εξωπραγματικό Devel Sixteen των 5.000 ίππων είναι ό,τι πιο γρήγορο -θεωρητικά- εμφανίστηκε στο Dubai Motor Show 2017.

Το σταντ της Devel στο Dubai Motor Show 2017 είναι από τα πιο εντυπωσιακά, με δεδομένο ότι το μεσανατολίτικο Σαλόνι Αυτοκινήτου είναι γνωστό για τα υπερβολικά και υψηλών επιδόσεων εκθέματά του.

Το Devel Sixteen όμως ανεβάζει τις προδιαγραφές του Dubai σε ένα νέο επίπεδο. Και χάρη στον YouTuber Shmee150 μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη για την τελική εκδοχή του αυτοκινήτου που παραμένει σε επίπεδο πρωτοτύπου. Αλλά ακόμα και το κόνσεπτ παρουσιάζεται και μας προϊδεάζει πως έτσι θα είναι και η έκδοση παραγωγής: Σε τρεις εκδόσεις. Όλες τους αφορούν την ισχύ του μοτέρ και κάθε μία τους ξεχωριστά είναι ισχυρότερη από οποιοδήποτε hypercar κυκλοφορεί στην πιάτσα.

Το «βασικό» μοντέλο λοιπόν αποδίδει 2.000 άλογα από ένα μοτέρ V8 και ακολουθείται από την αγωνιστική εκδοχή του με 3.000 άλογα. Φυσικά η μεγάλη ατραξιόν είναι το 4τούρμπινο 12,3λιτρο μοτέρ V16 που είναι ακόμα πιο εστιασμένο για χρήση πίστας και αποδίδει 5.000 άλογα! Προφανώς, το hypercar της Devel έχει στόχο να ξεπεράσει τα 500 km/h που μάλλον αντί για την πίστα θα το στείλουν στα Bonneville Salt Flats για το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά με αυτοκίνητο παραγωγής με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η Devel διατείνεται ότι τα 560 km/h είναι του χεριού της.



Το εσωτερικό του αυτοκινήτου βρίσκεται ακόμη υπό εξέλιξη, ωστόσο η απλοϊκή όσο και φουτουριστική εικόνα του δεν είναι απαραίτητα κακός συνδυασμός. Επιπλέον, ο χώρος για οδηγό και συνοδηγό δείχνει κατά παράδοξο τρόπο πολύ μεγάλος για αυτοκίνητο του είδους.

Στο σταντ της εταιρείας έκανε την εμφάνισή του και ένα 6τροχο off-roader, το Devel 60. Με εμφάνιση περισσότερο θωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού, φορά 6,7λιτρο μοτέρ ντίζελ V8 με 720 άλογα και πάνω από 100 kgm. Η προσφορά της Devel στον πόλεμο κατά του ISIS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube