Ντεμπούτο για το Devel Sixteen στο Dubai την άλλη εβδομάδα [video]

Ντεμπούτο για το Devel Sixteen στο Dubai την άλλη εβδομάδα [video]

Το εκ Dubai ορμώμενο hypercar Devel Sixteen με τους 5.000 ίππους και την τελική των 480+ km/h θα ντεμπουτάρει στη γενέθλια γη.

Με διαστημική φορεσιά και ισχύ τρεις φορές αυτήν της Bugatti Chiron, το Devel Sixteen δεν αφήνει περιθώριο για αμφιβολίες. Θέλει να είναι το ταχύτερο hypercar στον κόσμο.

Αλλά, αλήθεια γατί να χρειάζεται ένα αυτοκίνητο την αστρονομική ισχύ των 5.000 αλόγων για να πιάσει τα 500 km/h. Όσο και να μην βρίσκουμε μια απάντηση, τα νούμερα του Devel Sixteen παραμένουν εντυπωσιακά. Το μοτέρ και τα αποτελέσματά του στο δυναμόμετρο τα είδαμε πριν από δύο χρόνια. Το in-house εξελιγμένο 4τούρμπινο 12,3λιτρο μοτέρ V16 χρησιμοποιεί μπλοκ και εκκεντροφόρο φτιαγμένο από μασίφ κομμάτι μετάλλου, βαλβίδες από τιτάνιο και τα τέσσερα υπερμεγέθη τούρμπο που λέγαμε. Να θυμίσουμε ότι οι δημιουργοί του Devel Sixteen ένωσαν τις δυνάμεις τους με τη Steve Morris Engines για να φέρουν στη ζωή αυτόν το V16. Και το μέτρησαν σε ένα δυναμόμετρο που δεν σήκωνε πάνω από 4.574 PS, οπότε και το μοτέρ ανέβηκε εκεί για να τα επιβεβαιώσει, τότε.

Και τώρα, γνωρίζοντας πόσο μεγάλη δύναμη μπορεί να βγάλει η μονάδα της Steve Morris Engines, ο Devel εξακολουθεί να αναφέρει ότι το Sixteen αποδίδει πάνω από 5.000 άλογα. Όπως να αναφέρει χαρακτηριστικά, «τη δύναμη από δέκα σούπερκαρ».

Αλλά τα πράγματα είχαν μείνει έκτοτε σε επίπεδο μοτέρ. Παρόλο λοιπόν που ο τερατώδης κινητήρας έκανε διάφορες εμφανίσεις και η εταιρεία δήλωνε ποιες θα μπορούσαν να είναι οι επιδόσεις του, το ίδιο το αυτοκίνητο περιοριζόταν στην… εικονική πραγματικότητα. Σχεδιασμός που δείχνει μια τόσο εντυπωσιακή όσο και απόκοσμη φιγούρα ενός κεντρομήχανου αυτοκινήτου με μπόλικες αεροδυναμικές επιφάνειες και κυματοειδή πίσω πτέρυγα.

 

Τώρα, μένει να δούμε πώς το Sixteen θα σκίσει τον αέρα με 500 km/h, μιας και αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στα αυτοκίνητα που επιχειρούν να πετύχουν υπέρ-υψηλή ταχύτητα. Το παράδοξο ακούγεται διά του στόματος του ίδιου του Devel που υποστηρίζει ότι το Sixteen θα είναι καθημερινής χρήσης, και είμαστε πολύ περίεργοι πώς θα γίνει αυτό, καθώς κάθε άποψη του αυτοκινήτου δεν πείθει για κάτι τέτοιο.

Την κατασκευή του αμαξώματος του Sixteen έχει αναλάβει η ιταλική Manifattura Automobili Torino, η ίδια που έχει αναμιχθεί και σε άλλα hypercar και μάλιστα πρόσφατα: Το Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003 και το Apollo Intensa Emozione.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Apollo Intensa Emozione: Πρόσωπα και προμηθευτές

Κοντός ψαλμός αλληλούια όμως, καθώς το Dubai Motor Show ξεκινά την άλλη εβδομάδα, οπότε θα μάθουμε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του προαλειφόμενου record car. Την άλλη εβδομάδα θα μάθουμε και την ημερομηνία της πρώτης παράδοσης, μιας και φημολογείται ότι ήδη έχει γίνει η πρώτη παραγγελία. Αν και φανταζόμαστε ότι προτεραιότητα και ταυτόχρονα εμπορική ώθηση έχει η επίτευξη ενός ρεκόρ. Και με τα νούμερα του Sixteen, μάλλον το ή τα ρεκόρ του Koenigsegg Agera RS θα έχουν κοντά ποδάρια. Αλλά χρειάζεται να περιμένουμε να δούμε τι καντάρια θα πιάσει και το αμερικανικό Hennessey Venom F5 που υπόσχεται επίσης πάνω από 480 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube