Το Daihatsu Copen GR Sport σε μορφή πρωτοτύπου

Το Daihatsu Copen GR Sport σε μορφή πρωτοτύπου

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα πισωκίνητο και πανάλαφρο kei car με την υπογραφή της Toyota Gazoo Racing

Εκτός από το Copen Coupe, η Daihatsu παρουσιάζει ακόμα μια ενδιαφέρουσα έκδοση του διθέσιου kei car της στην έκθεση του Τόκιο, με επεμβάσεις από την Toyota Gazoo Racing.

Το Copen GR Sport ξεχωρίζει από τα ταπεινά αδελφάκια του χάρη στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και το έμβλημα της Gazoo Racing, τις χρυσές ζάντες BBS 16 ιντσών, τον mini διαχύτη και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω μέρος. Στο σπαρτιάτικο εσωτερικό, το οποίο βρίσκεται σε κοινή θέα, συναντάμε καθίσματα της Recaro που προσφέρουν πιο έντονη πλευρική στήριξη και έναν σπορ πίνακα οργάνων με κόκκινο φωτισμό.

Εκτός από τις αισθητικές επεμβάσεις, το πισωκίνητο roadster έχει πλαίσιο με ενισχυμένη ακαμψία και πιο επιθετικό στήσιμο εξελιγμένο σε συνεργασία με την Gazoo Racing. Παρόλα αυτά, κάτω από το καπό παραμένει ο τρικύλινδρος κινητήρας 660 cc με απόδοση 65 PS και 9,4 kgm ροπής, ο οποίος κινεί και την βασική έκδοση του μοντέλου, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων ή αυτόματο CVT επτά σχέσεων.

Το Copen GR Sport μπορεί προς το παρόν να είναι σε μορφή πρωτοτύπου όμως δεν αποκλείεται σύντομα να εξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής για την ιαπωνική αγορά.

Daihatsu Copen GR Sport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube