Νέο Daihatsu Copen Coupé

Νέο Daihatsu Copen Coupé

Η κουπέ εκδοχή του μικρού ιαπωνικού ρόουντστερ θα παραχθεί σε μόλις 200 αυτοκίνητα.

Η Daihatsu Motor Co., θυγατρική της Toyota Motor Corporation, έχει φύγει από την ευρωπαϊκή αγορά εδώ και μία πενταετία, αλλά στην ιαπωνική αγορά και ορισμένες άλλες της ασιατικής ηπείρου, συνεχίζει να παρουσιάζει και να πουλά ορισμένα μοντέλα.

Ένα από αυτά είναι και το μικρό ρόουντστερ Copen που βρίσκεται στην δεύτερή του γενιά. Όπως συνέβαινε και με τον προκάτοχό του, έτσι και αυτό διαθέτει ηλεκτρικά αναδιπλούμενη αλουμινένια οροφή. Το πρωτότυπο του Coupé όμως είχε παρουσιαστεί από την Daihatsu πριν περίπου δύο χρόνια και χάρη στην δημοσιότητα που πήρε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ιδέα ωρίμασε και έτσι η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει σε 21 μέρες την κλειστή εκδοχή του.

Daihatsu Copen Coupe

Το νέο Daihatsu Copen Coupé διαθέτει οροφή κατασκευασμένη από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP), χαρίζοντας μια ιδιαίτερη σχεδιαστική γραμμή στο πίσω μέρος, με το πίσω τζάμι να καλύπτει πλέον τον μικρό χώρο αποσκευών. Στα μηχανικά μέρη δεν βρίσκουμε αλλαγές, πράγμα που σημαίνει ότι κάτω από το καπό υπάρχει ένας 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 660 cc με απόδοση 65 ίππους.

Daihatsu Copen Coupe

Η παραγωγή του Copen Coupé θα ξεκινήσει σχετικά άμεσα και θα περιοριστεί στα 200 αυτοκίνητα. Οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Απρίλιο και ο εξοπλισμός της συλλεκτικής έκδοσης θα διαθέτει αρκετά επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου της BBS, 3άκτινο δερμάτινο τιμόνι της MOMO, ημιδερμάτινο σαλόνι, πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής στην κεντρική κονσόλα, μπλοκέ διαφορικό και μεγαλύτερες απολήξεις της εξάτμισης.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό του Copen Coupé συναντάμε σπορ ανάρτηση και εξάτμιση της HKS, καθώς και αναβαθμισμένο σύστημα φρένων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube