Groupe Renault: Νέο Dacia Bigster, μεγαλύτερο από το Duster [video]

Groupe Renault: Νέο Dacia Bigster, μεγαλύτερο από το Duster [video]

Το στρατηγικό πλάνο Renaulution του Groupe Renault περιλαμβάνει τη διεύρυνση της γκάμας της Dacia και την ενίσχυση της αποδοτικότητάς της σε συνδυασμό με τη Lada, με την οποία η ρουμανική εταιρεία αποτελούν πλέον ένα νέο Business Unit.

Η Dacia, μέλος του Groupe Renault, ανακοίνωσε το στρατηγικό της πλάνο για τα επόμενα 5 χρόνια, παράλληλα με την παρουσίαση του πρωτοτύπου Bigster που μας προετοιμάζει για το νέο C-SUV παραγωγής.

Μέσα στα προηγούμενα 15 χρόνια, η Dacia γνώρισε μεγάλη επιτυχία, επεκτείνοντας το δίκτυό της σε 44 χώρες, και σημειώνοντας 7 εκατομμύρια πωλήσεις. Η ρουμάνικη φίρμα σκοπεύει να διατηρήσει τον προσιτό χαρακτήρα των μοντέλων της, προσφέροντας παράλληλα πιο ενδιαφέρουσα σχεδίαση.

Dacia Bigster

Η δημιουργία της επιχειρηματικής συμμαχίας Dacia-Lada εντός του ομίλου Renault, έχει στόχο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Dacia βοηθώντας στην επέκταση της γκάμας της με νέα προιόντα. Σύμφωνα με τον Denis Le Vot, CEO των Dacia και Lada, αυτή η εξέλιξη θα επιτρέψει την πλήρη εκμετάλλευση της πλατφόρμας CMF-B και την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας, ανταγωνιστικότητας και ελκυστικότητας των μοντέλων τους. Ενδεικτικό είναι πως Dacia και Lada θα μειώσουν τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν από τέσσερις που είναι σήμερα σε μία (CMF-B) και τα αμαξώματα από 18 σε 11.

Η μελλοντική γκάμα της Dacia θα χρησιμοποιεί κινητήρες με εναλλακτικά καύσιμα αλλά και υβριδικά συστήματα κίνησης προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων και τις ανάγκες του απευθυνόμενου κοινού. Εκτός από τη νέα γενιά των Sandero και Logan, αλλά και το αμιγώς ηλεκτρικό Spring που αναμένονται μέσα στο 2021, η Dacia θα παρουσιάσει 3 νέα μοντέλα μέχρι το 2025.

Ένα από αυτά είναι και το Dacia Bigster που βλέπετε στις φωτογραφίες σε μορφή πρωτοτύπου.

Dacia Bigster

Το Dacia Bigster Concept είναι ένα ευρύχωρο και σκληροτράχηλο C-SUV με μήκος 4,6 μέτρων που εισάγει την εξελιγμένη σχεδιαστική ταυτότητα και τον νέο λογότυπο της εταιρείας, ενσωματώνοντας τις αξίες της απλότητας, της ειλικρίνειας και της αυθεντικότητας. Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Dacia, Alejandro Mesonero-Romanos, περιγράφει το νέο SUV ως την επιτομή της εξέλιξης της φίρμας, με περιπετειώδη εμφάνιση και χαρακτήρα, που αποδεικνύει πως ένα όχημα μπορεί να είναι προσιτό και ταυτόχρονα ελκυστικό.

Οι αναλογίες χαρακτηρίζονται από αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ψηλή μάσκα, τροχούς μεγάλης διαμέτρου και μυώδες αμάξωμα. Τα φουσκωμένα φτερά, οι γωνίες που σχηματίζουν οι επιφάνειες, η ματ απόχρωση, οι μεγάλες ποδιές στους προφυλακτήρες και τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα πλαστικά, του χαρίζουν σκληροτράχηλο look. Τα φώτα LED έχουν γραφικά σχήματος Y και ενώνονται με τη φωτιζόμενη γρίλια που φέρει το νέο λογότυπο της Dacia. Παράλληλα, οι επιβλητικές διαστάσεις συμβάλλουν σε μια ευρύχωρη καμπίνα.

Στόχος της Dacia είναι να διαθέσει το Bigster στην αγορά με τιμή που θα παραπέμπει στην αμέσως χαμηλότερη κατηγορία (B-SUV), εξοπλίζοντάς το με τα απαραίτητα.

[Πηγή Groupe Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube