Audi TT Offroad Concept [video]

Audi TT Offroad Concept [video]

To plug-in υβριδικό πρωτότυπο μας προϊδεάζει για την crossover εκδοχή του νέου TT.

Η Audi αποκάλυψε στην έκθεση του Πεκίνου το TT Offroad Concept, δείχνοντας μας τις προθέσεις της γερμανικής εταιρείας για ένα crossover βασισμένο στο νέο TT.

Στα άμεσα σχέδια της Audi είναι να μεγαλώσει την γκάμα αμαξωμάτων του νέου TT, με μία εξ αυτών να είναι η εικονιζόμενη crossover. Σύμφωνα με την Audi, η νέα αυτή έκδοση συνδυάζει τα καλά δύο αυτοκινητικών κόσμων, τον σπορ χαρακτήρα ενός κουπέ και την ευχρηστία και πρακτικότητα των SUV, χωρίς όμως να αλλοιωθεί αρκετά η σχεδιαστική ταυτότητα του νέου TT.

Το πρωτότυπο είναι plug-in υβριδικό, με τον θερμικό κινητήρα να είναι 2λιτρος TFSI απόδοσης 292 ίππων και 38,7 kgm ροπής. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας μπροστά τοποθετημένος και ένας πίσω, αποδίδουν 55 και 116 ίππους αντίστοιχα. Η συνδυασμένη ισχύς και ροπή του υβριδικού συστήματος φτάνει τους 408 ίππους και τα 66,3 kgm, συνδυάζεται με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic, με τις επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής να είναι κορυφαίες για τον χαρακτήρα του πρωτότυπου. Για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h απαιτεί 5,2 sec και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Επιπλέον, στον τομέα της κατανάλωσης, η Audi ανακοινώνει μέση τιμή 1,9 lt/100 km και εκπομπές CO2 45 gr/km.

To υβριδικό σύστημα έχει τρία προγράμματα λειτουργίας: EV για αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση και αυτονομία μέχρι 50 km και ταχύτητα έως 130 km/h, Hybrid που χαρίζει αυτονομία 880 km και Sport για μεγιστοποίηση επιδόσεων. Ακόμα, σε περίπτωση που το υβριδικό σύστημα θεωρήσει ότι απαιτείται περισσότερη πρόσφυση σε ολισθηρά εδάφη, ο πίσω ηλεκτροκινητήρας δίνει διαρκώς κίνηση στον πίσω άξονα, μετατρέποντας σε e-tron quattro.

Από πλευράς διαστάσεων, όπως είναι λογικό ένα μοντέλο που βασίζεται στο TT έχει μαζεμένες διαστάσεις. Σχεδόν πανομοιότυπο σε διαστάσεις με το Q3 και 8 πόντους κοντύτερο, το TT Offroad Concept πατάει σε τροχούς 21” με ελαστικά 255/40.

Στο 4θέσιο εσωτερικό, την παράσταση κλέβουν τα λεπτά σπορ καθίσματα και ο σύγχρονος πίνακας οργάνων του νέου TT με τις πολλές λειτουργίες.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube