Audi activesphere concept, το μέλλον κατά Audi [video]

Audi activesphere concept, το μέλλον κατά Audi [video]

Το τέταρτο και τελευταίο πρωτότυπο της σειράς Sphere έμελλε να είναι και το πιο ξεχωριστό. Ένα ιδιαίτερο coupe SUV, με σχεδιαστικά και τεχνολογικά στοιχεία απευθείας από τα μελλοντικά μοντέλα της Audi.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η ίδια η εταιρία, το activesphere concept καταφέρνει να συγκεράσει στοιχεία αντίθετα, σε μία τέλεια σύνθεση. Το νέο αυτό πρωτότυπο διατηρεί το σχήμα ενός δυναμικού coupe SUV αυτοκινήτου, με χορταστικές διαστάσεις. Το μήκος του αγγίζει τα 4,98 μέτρα ενώ οι τροχοί που χρησιμοποιεί  είναι 22”. Πιο εντυπωσιακό ωστόσο είναι το πίσω μέρος του, όπου με το άνοιγμα της πέμπτης πόρτας μετασχηματίζεται σε pickup. 

Στη σχετική παρουσίαση που πραγματοποίησε η φίρμα σε μερίδα του ειδικού τύπου, μας αποκάλυψε πως πολλά από τα στιλιστικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου αναμένεται να περάσουν και στα  μοντέλα παραγωγής, τα επόμενα πέντε χρόνια. Το activesphere concept αποτελεί τρόπον τινά έναν προάγγελο της επόμενης σχεδιαστικής γλώσσας της φίρμας. 

Ο δεύτερος βασικός πυλώνας του αυτοκινήτου έχει να κάνει με την τεχνολογία του εσωτερικού. Το όραμα της Audi για το μέλλον είναι να προσφέρει ένα ποιοτικό, όσο και ξεχωριστό διαμέρισμα επιβατών. Μία καμπίνα στην οποία να μπορείς να ζεις δημιουργικά τη ζωή σου. Και αυτό θα επιτευχθεί με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών. 

activesphere

Το activesphere concept υιοθετεί δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης τετάρτου επιπέδου. Όταν ο οδηγός επιθυμεί να χαλαρώσει και να απολαύσει τη διαδρομή, το τιμόνι απομακρύνεται από μπροστά του (όπως αντίστοιχα και τα πεντάλ) ώστε να απολαμβάνει μεγαλύτερη ευρυχωρία και καλύτερη ορατότητα μπροστά. 

Το πιο εντυπωσιακό όμως χαρακτηριστικό έχει να κάνει με τις δυνατότητες mixed reality, που είδαμε πριν από μερικές εβδομάδες να παρουσιάζει και η BMW. Το Audi dimensions, όπως ονομάζεται, δίνει τη δυνατότητα στους τέσσερις επιβάτες να απολαύσουν μία έντονα επαυξημένη εμπειρία, φορώντας απλά ένα ζευγάρι γυαλιά. 

Εδώ μιλάμε για τρισδιάστατα γραφικά, τα οποία καλύπτουν όλο το εύρος του ταμπλό, αλλά και πληροφορίες οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν στοιχεία που βλέπουν γύρω τους, όπως για παράδειγμα το απέναντι βουνό. Παράλληλα, δίνουν τη δυνατότητα να χειρίζονται με 3D γραφικά τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Είτε με χειρονομίες, είτε ακόμα και με έλεγχο της κόρης του ματιού. Αποκαλυπτικό, στην προκειμένη περίπτωση είναι το video που ακολουθεί.

activesphere

Αναφορικά με το σύστημα κίνησης, το activesphere concept είναι προφανώς ηλεκτρικό, με εξελιγμένη τεχνολογία 800V. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός συστήματος quattro επόμενης γενιάς. Όσο για την ΡΡΕ πλατφόρμα στην οποία βασίζεται (το μελλοντικό, premium ηλεκτρικό πάτωμα του ομίλου), υπόσχεται αυτονομία άνω των 300 km με μία φόρτιση μόλις 10 λεπτών. 

Ενδεικτική όλων αυτών είναι η τοποθέτηση του Oliver Hoffmann, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τεχνική Ανάπτυξη. «Τα πρωτότυπα οχήματα sphere δείχνουν το όραμά μας για την premium κινητικότητα του μέλλοντος. Βιώνουμε μια αλλαγή παραδείγματος, ειδικά στο εσωτερικό των μελλοντικών μας μοντέλων Audi. Το εσωτερικό γίνεται ένα μέρος όπου οι επιβάτες αισθάνονται σαν στο σπίτι τους και μπορούν να συνδεθούν με τον έξω κόσμο ταυτόχρονα. Η πιο σημαντική τεχνική καινοτομία στο Audi activesphere είναι η προσαρμογή μας στην επαυξημένη πραγματικότητα για κινητικότητα. Οι διαστάσεις του Audi δημιουργούν την τέλεια σύνθεση μεταξύ του περιβάλλοντος και της ψηφιακής πραγματικότητας».
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube