Peugeot: Αποκάλυψη για τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά 3008 και 508 [video]

Peugeot: Αποκάλυψη για τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά 3008 και 508 [video]

Η Peugeot ξεκινά την ηλεκτρική επίθεσή της, παρουσιάζοντας τις παραλλαγές «plug-in» των 3008, 508 και 508 SW. Αλλά θα τα δούμε στις εκθέσεις σε ένα χρόνο.

Στο Groupe PSA, το DS7 Crossback ήταν το πρώτο μοντέλο της γκάμας που παρουσιάστηκε με έναν κινητήρα plug-in hybrid. Αλλά όσον αφορά το εμπορικό λανσάρισμα, δεν θα έχει το προνόμιο να είναι το πρώτο του γαλλικού ομίλου. 

Η έκδοση e-Tense θα ντεμπουτάρει στις εκθέσεις της DS το Σεπτέμβριο του 2019, αλλά μέχρι τότε η Peugeot θα έχει λανσάρει τουλάχιστον τρία επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα! Προφανώς, εδώ δεν υπάρχει χώρος για «ευγένειες», με το Groupe PSA να αναπτύσσει το συντομότερο δυνατό την ηλεκτρική επίθεσή του, προκειμένου να αφήσει πίσω του τον ανταγωνισμό.

Το Sochaux λοιπόν βάλει κατά ριπάς, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την έκδοση plug-in του 3008 και του νέου ντουέτου, 508/508 SW.

Peugeot 3008 & 508/508 SW

Για την περίπτωση υπάρχουν δύο τεχνικές παραλλαγές, με απλά ονόματα: «HYBRID» και «HYBRID4». Το θερμικό μέρος είναι ο βενζινοκινητήρας 1.6 PureTech των 180 PS για την πρώτη και των 200 PS για τη δεύτερη. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι κοινό στα δύο μοντέλα: Μια εξελιγμένη εκδοχή, πιο «ηλεκτρική», του EAT με τις οκτώ ταχύτητες. Και επίσης συνδεδεμένο με τον πρώτο ηλεκτρικό κινητήρα των 80kW ή 109 PS. Στο HYBRID4, ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας, επίσης 80kW, είναι τοποθετημένος πίσω.

Peugeot 508 SW Hybrid

Τα 508 και 508 SW θα διατίθενται στην παραλλαγή HYBRID, με συνδυασμένη ισχύ 225 ίππων. Με μπαταρία ιόντων λιθίου 11,8kWh, η Peugeot ανακοινώνει μια αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 40 km κατά WLTP. Αυτό το σύστημα κίνησης θα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις εξοπλισμού Allure, GT Line και GT.

Peugeot 508 Hybrid

Το 3008 θα λανσαριστεί στην έκδοση και στην έκδοση HYBRID4, οπότε το γαλλικό SUV γίνεται επιτέλους και τετρακίνητο. Η Peugeot θα παίξει επίσης την χαρτί «σπορ», αφού αθροιστικά η ισχύς θα περάσει το φράγμα των 300 ίππων. Έτσι, η γαλλική εταιρεία υπόσχεται χρόνο 6,5” για το σπριντ των 0-100 km/h.

Peugeot 3008 Hybrid4

Με μεγαλύτερη μπαταρία, στις 13,2 kWh, η ηλεκτρική αυτονομία θα είναι 50 km κατά WLTP. Το HYBRID4 θα διατίθεται αποκλειστικά για την έκδοση GT. Στις άλλες εκδόσεις, το 3008 θα διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης, αλλά με κίνηση μόνο εμπρός.

Peugeot 3008 Hybrid

Για τη φόρτιση, η λήψη έχει τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά, παράλληλα με την τάπα του ρεζερβουάρ. Χρειάζονται δε επτά ώρες για πλήρη επαναφόρτιση από συμβατική πρίζα (φορτιστής 3,3kW, 8Α), ενώ μέσω Wallbox (φορτιστής 6,6 kW, 32Α) ο χρόνος πέφτει στο 1h 45’. Μια λειτουργία e-Save επιτρέπει να διατηρηθεί σε εφεδρεία στη μπαταρία φόρτιση για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση 10 ή 20 km. Η Peugeot έχει σχεδιάσει και μια λειτουργία «Brake», η οποία επιτρέπει την επιβράδυνση χωρίς τη χρήση του πεντάλ φρένου. Αρκεί μόνο ένα σπρώξιμο στο μοχλό ταχυτήτων για να την ενεργοποιήσεις και να επαναφορτίζεις έτσι την μπαταρία. Ενέργεια προφανώς και ανακτάται επίσης κατά τη διάρκεια ενός κλασικού φρεναρίσματος.

Ο επιλογέας των οδηγικών ρυθμίσεων προσαρμόζεται φυσικά στα νέα, υβριδικά συστήματα κίνησης, όπως για παράδειγμα η 100% ηλεκτρική ρύθμιση «Zero Emissions» ή η «Sport» που αντλεί όλη τη διαθέσιμη ισχύ. Στη ρύθμιση «Hybrid», το αυτοκίνητο διαχειρίζεται τη βέλτιστη χρήση των κινητήρων. Στο 3008, υπάρχει η λειτουργία «4WD» για τετρακίνηση. Τέλος, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων i-Cockpit εμπλουτίστηκε με τους ανάλογους μετρητές για το ηλεκτρικό μέρος: Αυτονομία, ανάκτηση ενέργεια κ.λπ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube