Polestar: Θέλει να ξεπεράσει την Porsche έως το 2025

Polestar: Θέλει να ξεπεράσει την Porsche έως το 2025

Kάτι περισσότερο από φιλόδοξο είναι το πλάνο της Polestar για το μέλλον, αφού σκοπεύει να γίνει μια από τις top εταιρείες ηλεκτρικών μοντέλων στον κόσμο, θέλοντας να ξεπεράσει την Porsche μέχρι το 2025.

Η Polestar που ασχολείται πλέον αποκλειστικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανεβάζει τους στόχους της και φιλοδοξεί να γίνει μέσα στην επόμενη 4ετία μια από τις top μάρκες EV’s στον κόσμο. Προφανώς για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, ειδικά από τη στιγμή που χρειάζεται να πουλάει περίπου 290.000 αυτοκίνητα ανά έτος για κάθε ένα από τα επόμενα 4, τη στιγμή που το 2021 πούλησε 29.000…

Το πλάνο της Σουηδικής εταιρείας θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό πάνω σε τρία ολοκαίνουρια αυτοκίνητα που θα παρουσιαστούν μέσα στην επόμενη τριετία, τα οποία θα πλαισιώσουν τα υπάρχοντα, Polestar 1 και Polestar 2 αν και το πρώτο οδεύει προς το τέλος της «καριέρας» του. H αρχή φυσικά θα γίνει μέσα στη χρονιά που διανύουμε, με το Polestar 3.

Polestar 3

Το συγκεκριμένο είναι ένα crossover ηλεκτρικό με αυτονομία περίπου 600 km που θα έρθει σύμφωνα με την Polestar να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Porsche Cayenne, ενώ το Polestar 4 που θα ακολουθήσει μέχρι το τέλος του 2023, θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία και θα έχει στο στόχαστρό του την Porsche Macan. Σύμφωνα με το πλάνο της, η Polestar θα είναι σε θέση να παρουσιάσει και το Polestar 5 μέχρι τα τέλη του 2024, ένα μεγάλο fastback GT μοντέλο που θα έρθει κι αυτό με στόχο να κοντράρει τις Porsche Taycan και Panamera, βασισμένο στο Precept Concept.

Polestar Precept Concept

Ακόμα πιο δύσκολο κάνει το εγχείρημα το γεγονός πως η Polestar επιθυμεί να αναπτύξει η ίδια τα ηλεκτρικά μοτέρ που θα χρησιμοποιούν τα μελλοντικά της μοντέλα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να έχει μεγαλύτερη ελευθερία και να ξεφύγει από τις απαιτήσεις της Volvo αλλά και να διαχωρίσει τη θέση της από τις υπόλοιπες 12 τουλάχιστον εταιρείες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ομίλου Geely.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube