Ανανεωμένο το πρωτότυπο VW Taigun στην Auto Expo

Ανανεωμένο το πρωτότυπο VW Taigun στην Auto Expo

Μια ακόμα παραλλαγή του επερχόμενου μικρού crossover της VW παρουσιάζεται σήμερα στην έκθεση Auto Expo στο Νέο Δελχί.

Έχουμε ήδη οδηγήσει το πρωτότυπο VW Taigun και περιμένουμε πλέον την έκδοση παραγωγής, όμως η VW αποφάσισε να μας δείξει σήμερα μια ακόμα εκδοχή του πρωτοτύπου, με τη ρεζέρβα εξωτερικά τοποθετημένη στο πίσω μέρος.

Το VW Taigun είναι ένα μικρό, οικονομικό crossover που βασίζεται στο πάτωμα του VW Up! και των αντίστοιχων Seat Mii και Skoda Citigo. Έχει μήκος 3.859 mm, πλάτος 1.728 mm και ύψος 1.570 mm, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.470 mm. Προσφέρει χώρους για πέντε επιβάτες και 280 lt για τις αποσκευές τους.

Κάτω από το καπό του VW Taigun παραγωγής θα βρίσκεται ο νέος 3κύλινδρος 1.0 TSI που αποδίδει 110 PS και 17,8 kgm. Η κίνηση θα φτάνει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Και επειδή το Taigun αναμένεται να ζυγίζει μόνο 995 kg, για την επιτάχυνση 0-100 km/h θα χρειάζεται μόλις 9,2’’. Η κατανάλωση θα φτάνει τα 4,7 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 θα περιορίζονται σε 110 gr/km.

Στην έκθεση Auto Expo 2014 που ανοίγει τις πύλες της σήμερα στο Νέο Δελχί, στην Ινδία, βλέπουμε το VW Taigun με εξωτερικά τοποθετημένη ρεζέρβα. Ένα χαρακτηριστικό που ζητάνε αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές σύμφωνα με τη VW, και το οποίο αυξάνει το μήκος του Taigun κατά 136 mm (3.995 mm).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube