Αγριεμένο Toyota GR86 από την Gazoo Racing! [video]

Αγριεμένο Toyota GR86 από την Gazoo Racing! [video]

Το πισωκίνητο σπορτσκαρ της Toyota με πλήρες κιτ βελτίωσης της Gazoo Racing.

Μπορεί το Toyota GR86 να παρουσιάστηκε μόλις τον Απρίλιο του 2021, όμως το τμήμα Gazoo Racing έχει ήδη ετοιμάσει ένα πλήρες πακέτο βελτίωσης για το πισωκίνητο σπορτσκαρ, όπως αποκαλύπτουν βίντεο από την Ιαπωνία.

Στην έκθεση βλέπουμε δύο πρωτότυπα GR Parts που προφανώς λειτουργούν ως βιτρίνα για τα αξεσουάρ τα οποία σύντομα θα γίνουν διαθέσιμα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Δεν αποκλείεται βέβαια να βλέπουμε τον προπομπό μιας έκδοσης επιδόσεων του GR86 με αυξημένη ισχύ και πιο επιθετικό στήσιμο, αν και αυτό το σενάριο είναι λιγότερο πιθανό λόγω του εσωτερικού ανταγωνισμού με την βασική έκδοση της GR Supra.

Toyota

Το πιο εντυπωσιακό από τα δύο πρωτότυπα φορά τεράστιο ανθρακονημάτινο σπλίτερ που εκτείνεται σε πτερύγια και αγκαλιάζει τους αεραγωγούς, νέο καπό με εσοχές, προεκτάσεις των φτερών που αυξάνουν σημαντικά το πλάτος και ενσωματώνουν γρίλιες, προεκτάσεις των μαρσπιέ, σφυρήλατες ζάντες 19", μια γιγαντιαία φτερούγα στην ουρά, τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και προεκτάσεις στο διαχύτη που θυμίζουν αγωνιστικό μοντέλο.

Εκτός από το "ακραίο" αεροδυναμικό πακέτο, η Toyota Gazoo Racing προσφέρει και μια πιο ήπια εκδοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως χάνει σε δυναμικότητα. Αυτή έχει βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος προεκτάσεις στους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ που προεξέχουν λιγότερο από το αμάξωμα ενώ συνδυάζονται με τα εργοστασιακά φτερά του GR86 και μια πιο διακριτική αεροτομή τύπου ducktail.

Toyota

Αντίστοιχες είναι και οι επεμβάσεις στο εσωτερικό για τόνωση της σπορ ατμόσφαιρας - αν και δεν έχουμε κάποια εικόνα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως οι αισθητικές βελτιώσεις συνοδεύονται από επεμβάσεις ουσίας όπως τα ισχυρότερα φρένα με monoblock δαγκάνες, η χαμηλωμένη ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ καθώς και η σπορ εξάτμιση με πιο δυνατό ήχο και τετραπλές απολήξεις.

Μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε αν ο ατμοσφαιρικός 4κύλινδρος boxer 2,4 λίτρων έχει δεχθεί επεμβάσεις για αύξηση της απόδοσης, η οποία στο εργοστασιακό GR86 είναι 235 PS / 250 Nm.

Να θυμίσουμε πως το Toyota GR86 είναι αδελφό μοντέλο του Subaru BRZ με το οποίο μοιράζονται τα μηχανικά μέρη και το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος και της καμπίνας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube