Το νέο Škoda Octavia αποκαλύπτεται αργά και βασανιστικά

Το νέο Škoda Octavia αποκαλύπτεται αργά και βασανιστικά

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Škoda Octavia θα γίνει μέσα στον μήνα, αλλά ήδη έχουμε κάποιες πρώτες αποκαλυπτικές φωτογραφίες.

Škoda Octavia

Τον προηγούμενο μήνα, οι Τσέχοι φρόντισαν να μας «ανοίξουν την όρεξη» για το φρεσκαρισμένο εμβληματικό τους μοντέλο, το ανανεωμένο Škoda Octavia. Σε εκείνο το πρώτο teaser, φορούσε ένα πέπλο, αλλά τώρα το ξεφορτώνεται.

Αν κι η εταιρεία δεν προβαίνει ακόμα σε επίσημες ανακοινώσεις, βλέπουμε ότι το νέο Škoda Octavia υιοθετεί εκσυγχρονισμένη εμφάνιση χάρη σε μικρές ουσιαστικές αλλαγές. 

Με ήπιες κι ουσιαστικές αλλαγές στο αμάξωμα και το εσωτερικό, το Škoda Octavia παραμένει ανταγωνιστικό κι επίκαιρο

Δεν περιμένουμε βέβαια ακρότητες κι έντονες διαφοροποιήσεις, άλλωστε «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». Η τσέχικη φίρμα επιβεβαιώνει ότι θα φορά νέα μάσκα και διαφορετικά γράμματα στο πίσω μέρος. Οι προφυλακτήρες έχουν αλλάξει, καθώς και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Škoda Octavia

Στην καμπίνα ενσωματώνεται η σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid. Πρωτοπαρουσιάστηκε στα νέα Kodiaq και Superb κι αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της και στο νέο Škoda Octavia. Φέρνει μαζί της μια μεγαλύτερη οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. 

Ο 'Ομιλος Volkswagen επαναφέρει τους φυσικούς διακόπτες στα μοντέλα της VW. Και καθώς τα Škoda παραδοσιακά απευθύνονται σε ένα πιο συγκρατημένο κοινό, καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μεταβεί το ανανεωμένο Octavia σε απτικά κουμπιά.

Škoda Octavia

Κατασκοπευτική φωτογραφία από το περασμένο καλοκαίρι επιβεβαιώνει την αρμονική συνύπαρξη της κεντρικής οθόνης με τους φυσικούς διακόπτες. Μόνη «παραφωνία» η μπάρα αφής που αυξομειώνει την ένταση του ηχοσυστήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με τη Škoda Octavia Grand Coupé στην Κρήτη

Δεν αναμένονται αλλαγές στα μηχανικά σύνολα. Το σημερινό Octavia προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης. Τον 1.000άρη με τα 110 PS και τον πολυφορεμένο 1.5 με 150 PS. Ο 2λιτρος ντίζελ προσφέρεται με δύο επιλογές ισχύος, 116 και 150 PS, ενώ υπάρχει κι επιλογή φυσικού αερίου με 131 PS. 

Όσοι θέλουν να κινούνται ηλεκτρικά στις καθημερινές τους μετακινήσεις, γλυκοκοιτάζουν τον 1.4 plug-in hybrid, με δύο εκδόσεις ισχύος. Στα 204 και στα 245 PS.

Škoda Octavia

Εκτός από την ανανέωση του Škoda Octavia, η τσεχική φίρμα του Ομίλου Volkswagen θα παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο Elroq αργότερα μες στη χρονιά, ως ηλεκτρικό έκδοχο του Karoq. Θα ακολουθήσουν πέντε ακόμα νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube