Προς πώληση μια σπάνια Porsche 911 RSR που πέρασε από τα χέρια των Emerson Fittipaldi και… Pablo Escobar!

Προς πώληση μια σπάνια Porsche 911 RSR που πέρασε από τα χέρια των Emerson Fittipaldi και… Pablo Escobar!

Αυτή η σπάνια Porsche 911 RSR του 1974 ξεκίνησε την αγωνιστική της καριέρα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Emerson Fittipaldi και την ολοκλήρωσε με τον διαβόητο βαρόνο ναρκωτικών, Pablo Escobar.

Κάθε αυτοκίνητο έχει την δική του ιστορία, λίγα όμως μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν πιο συναρπαστική από την εικονιζόμενη Porsche 911 RSR του 1974. Πρόκειται για μια από τις 15 συνολικά 911 που κατασκευάστηκαν για να συμμετέχουν στο International Race of Champions εκείνης της χρονιάς.

Το IROC ήταν μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που πραγματοποιείτο κάθε χρονιά στις ΗΠΑ μέχρι το 2006. Εκεί, πρωταθλητές και σπουδαίοι οδηγοί από διάφορες μορφές αγώνων συναγωνιζόντουσαν για το έπαθλο, αγωνιζόμενοι με ίδια αυτοκίνητα.

Η εικονιζόμενη Porsche 911 RSR είναι γνωστή και ως «The Fittipaldi Car», καθώς στον συγκεκριμένο αγώνα  οδηγήθηκε από τον δύο φορές πρωταθλητής της Formula 1 και του Indy 500, Emerson Fittipaldi. Μετά το IROC και μέχρι το 1978, το αυτοκίνητο συμμετείχε σε αρκετούς αγώνες ακόμα, μεταξύ των οποίων ο 24ωρος αγώνας της Daytona και ο 12ωρος του Sebring.

911 RSR

Στη συνέχεια η 911 RSR πέρασε στα χέρια του διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών, Pablo Escobar, λαμβάνοντας με άλλη αγωνιστική περιβολή (σ.σ.: το αμάξωμα μια Porsche 935) μέρος σε αρκετούς αγώνες στην Κολομβία. Μετά το θάνατο του Κολομβιανού βαρόνου το 1993, το αυτοκίνητο αγοράστηκε και ανακατασκευάστηκε στην αρχική του μορφή από τον Roger Penske –ένας εκ των ιδρυτών του IROC.

Η σπάνια 911 RSR διατίθεται σήμερα προς πώληση και όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες βρίσκεται σε άψογη κατάσταση παρόλο την πολυτάραχη ζωή της. Το Atlantis Motor Group στην Φλόριντα των ΗΠΑ ζητά 2,2 εκατ. δολάρια από τον επόμενο ιδιοκτήτη της και μαζί με το κλειδί θα παραδώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την αυθεντικότητα της. Το τίμημα είναι υψηλό, αλλά οφείλεται τόσο στη σπανιότητα της συγκεκριμένης 911 RSR, όσο στις σημαντικές προσωπικότητες που βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube