Προλάβετε αυτό το πρακτικά ολοκαίνουργιο Mazda RX7 [video]

Προλάβετε αυτό το πρακτικά ολοκαίνουργιο Mazda RX7 [video]

Είναι εντελώς απείραχτο, έχει κάνει μόνο 7.400 km κι έχει βγει σε διαδικτυακή δημοπρασία – αλλά μην περιμένετε να το πάρετε «μπιρ παρά»…

Είναι κοινό μυστικό το ότι τα ιαπωνικά σπορ αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1990 ανεβαίνουν συνεχώς σε αξία. Και είναι φυσικό, αφού έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φολκλόρ των βελτιώσεων και των αγώνων σε δρόμο τύπου Fast & Furious. Όμως είναι πολύ δύσκολο να βρεις τέτοια αυτοκίνητα απείραχτα, χωρίς μετατροπές και σε άριστη κατάσταση με λίγα χιλιόμετρα.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει το γεγονός ότι, λίγες μόνο ώρες αφού το συγκεκριμένο RX7 βγήκε σε διαδικτυακή δημοπρασία από το Bring A Trailer, τα «χτυπήματα» έχουν ήδη φτάσει στα $42.500 (€37.800). Οπότε βιαστείτε!

Ο ντίλερ που το πουλάει σημειώνει ότι το Mazda έμεινε αχρησιμοποίητο από τον προηγούμενο –και μοναδικό – ιδιοκτήτη του για 12 ολόκληρα χρόνια, πριν πουληθεί πέρσι. Είναι μοντέλο του 1994, από τα τελευταία Touring των 255 ίππων, με προβολείς ομίχλης, ανοιγόμενη ηλιοροφή και πίσω καθαριστήρα.

Πριν βγει προς πώληση, έχει γίνει σέρβις όπου άλλαξαν τα λάδια και το φίλτρο, τοποθετήθηκαν καινούργια μπουζί και μια καινούργια μπαταρία.

Mazda RX7 FD κινητήρας

Επιπλέον, λόγω της μακράς ακινησίας, άδειασαν το ρεζερβουάρ, το καθάρισαν και το γέμισαν φρέσκια βενζίνη (που δεν θα σας πάει βέβαια και πολύ μακριά…)

Ένα από τα πιο όμορφα στοιχεία του αυτοκινήτου είναι το χρώμα Montego Blue Metallic, που παραμένει στιλπνό και σχεδόν χωρίς αμυχές, σαν να βγήκε χθες από το εργοστάσιο. Εργοστασιακό είναι και το πίσω σπόιλερ, και δεν έχει γίνει καμία εξωτερική μετατροπή.

Μέσα, τα μπεζ δερμάτινα καθίσματα είναι σε άριστη κατάσταση, όπως και τα πατάκια που έχουν την ίδια απόχρωση. Από το εργοστάσιο είναι τοποθετημένο και το ηχοσύστημα αξιώσεων Bose Acoustic Wave. Που λειτουργεί άψογα.

Ο περιστροφικός, διρότορος κινητήρας 1,3 λίτρων έχει το γνωστό σύστημα διπλής υπερτροφοδότησης, με ένα τούρμπο για τις χαμηλές κι ένα για τις ψηλές στροφές. Η αλλαγή από το ένα στο άλλο γίνεται στις 4.000-4.500 rpm και θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι η απότομη αύξηση της ροπής μπορεί να σας κάνει να «σβουρίξετε» αν δεν προσέχετε με το γκάζι κι ο δρόμος γλιστράει.

Η ιπποδύναμη φτάνει τους 255 PS/6.500 rpm και η ροπή τα 294 Nm/5.000 rpm, δίνοντας επιδόσεις που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες αφού το αυτοκίνητο δεν ξεπερνά 1.330 kg. Πολλά RX7 της εποχής στις ΗΠΑ είχαν αυτόματο κιβώτιο, αλλά το συγκεκριμένο είναι πιο επιθυμητό αφού έχει το χειροκίνητο 5άρι και το μπλοκέ πίσω διαφορικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Mazda γιορτάζει τα 40ά γενέθλια του περιστροφικού RX-7 [video]

Αν θέλετε, λοιπόν, ένα πρακτικά ολοκαίνουργιο RX7 FD, που θα λειτουργήσει ως χρονοκάψουλα και θα σας γυρίσει 25 χρόνια πίσω, ετοιμαστείτε να ξηλωθείτε. Αυτό το αυτοκίνητο είναι ήδη κλασικό και στο μέλλον θα γίνει ακόμη πιο περιζήτητο.

[Πηγή: Bring A Trailer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube