Προηγμένες λύσεις φόρτισης από την Ford σε Ελλάδα και Ευρώπη

Προηγμένες λύσεις φόρτισης από την Ford σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η Ford προσφέρει στους πελάτες των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων της στην Ελλάδα μια προηγμένη και ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών και προϊόντων που υποστηρίζουν ιδανικά την φόρτιση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της στο δρόμο, στο σπίτι ή στο γρα

Η Ford υλοποιεί καθημερινά τη δέσμευσή της για ένα αθόρυβο, βιώσιμο, ακόμα πιο καθαρό και ηλεκτροκίνητο μέλλον στην Ευρώπη και τη χώρα μας, διαθέτοντας ήδη σήμερα μια πολυσχιδή γκάμα μοντέλων που τροφοδοτούνται για την καθημερινή τους κίνηση στους δρόμους με ηλεκτρική ενέργεια. Είτε με τη μορφή plug-in υβριδικών οχημάτων, όπως το πολυτάλαντο Kuga PHEV και το παντοδύναμο Explorer PHEV, είτε ως αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, όπως η κορυφαία σε κάθε της πτυχή νέα Mustang Mach-E, αλλά και το ακούραστο E-Transit στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων της Ford Pro.

Προκειμένου να υποστηρίξει όλους τους πελάτες καθιστώντας τη χρήση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της απρόσκοπτη και βολική σε οποιαδήποτε σημείο κι αν βρίσκονται, η Ford έχει εξελίξει μια πλούσια γκάμα τεχνολογιών και προϊόντων που έρχονται σε συνδυασμό να υποστηρίξουν ιδανικά τη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας των PHEV και BEV οχημάτων της. Τόσο κατά την κίνηση στο δρόμο, μέσω των προηγμένων συστημάτων αναγεννητικής πέδησης, όσο και κατά τη φόρτισή τους από εξωτερική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι, στο γραφείο ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Φόρτιση εν κινήσει, παντού και πάντα
Η αναγεννητική πέδηση και η συλλογή στη μπαταρία ενός σημαντικού μέρους της κινητικής ενέργειας που συνήθως χάνεται υπό τη μορφή θερμότητας κάθε φορά που ο οδηγός επιβραδύνει ή απλά σηκώνει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού, αποτελεί την πρωταρχική και «δωρεάν» φόρτιση κάθε ηλεκτροκίνητου μοντέλου Ford. Στην πράξη, ο οδηγός δεν χρειάζεται να απασχοληθεί ή να προβεί σε περεταίρω ενέργειες για την ενεργοποίηση της λειτουργίας αναγεννητικής πέδησης, καθώς το προηγμένο σύστημα των PHEV και BEV οχημάτων Ford χρησιμοποιεί την κατάλληλη τεχνολογία για τη συλλογή και αποθήκευση αυτής της ενέργειας στη μπαταρία, η οποία εν συνεχεία θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή ισχύος στο ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης της κίνησης.

Τα πλεονεκτήματα της φόρτισης «εν κινήσει» μέσω του αναγεννητικού συστήματος πέδησης των PHEV και BEV οχημάτων Ford δεν περιορίζονται μόνο στην αύξηση της αποδοτικότητας – επομένως και της ηλεκτρικής αυτονομίας – και τη βελτιστοποίηση της επιβράδυνσης, αλλά επεκτείνονται και σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα στην ευκολία οδήγησης στην πόλη και στην αισθητή μείωση της φθοράς των συμβατικών φρένων τριβής, καθώς τα PHEV και BEV μοντέλα Ford είναι σε θέση να επιβραδύνουν σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρικό τους κινητήρα που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως γεννήτρια.

Φορτίζοντας σε κοινή οικιακή πρίζα
Η σύνδεση του plug-in υβριδικού ή αμιγώς ηλεκτρικού σας Ford στο σπίτι είναι σίγουρα ο πιο απλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το αυτοκίνητό σας είναι έτοιμο να σας υπηρετήσει όταν το χρειάζεστε. Απλά συνδέστε το όχημά σας σε μια τυπική οικιακή πρίζα και αφήστε το να φορτίσει. Αυτή η περίπτωση, δεν απαιτεί πρόσθετο εξοπλισμό και, ως εκ τούτου, αντιπροσωπεύει μια οικονομικά αποδοτική μέθοδο επαναφόρτισης του ηλεκτροκίνητου Ford σας.

ford

Φόρτιση μέσω του Ford Connected Wallbox 
Κάνοντας πράξη την πάγια δέσμευσή της για παροχή κορυφαίων υπηρεσιών και προϊόντων φόρτισης που θα υποστηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, η Ford προσφέρει και στη χώρα μας τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά συστήματα επιτοίχιων φορτιστών (wallbox) και φορητών μονάδων που εξασφαλίζουν σε κάθε ιδιοκτήτη PHEV και BEV οχήματος Ford απόλυτη ξεγνοιασιά, κορυφαία ασφάλεια και φυσικά ταχύτερους χρόνους φόρτισης σε σχέση με τις συμβατικές πρίζες. Παράλληλα, όπου απαιτείται, προσφέρει την εγκατάσταση του σχετικού εξοπλισμού από εξειδικευμένο προσωπικό. Οι λύσεις που προσφέρει σήμερα η Ford στο συγκεκριμένο τομέα είναι οι εξής:

Ford Connected Wallbox έως 7,36 kW / 32 Amp για μονοφασική παροχή ρεύματος
Ο συγκεκριμένος επιτοίχιος φορτιστής Ford Connected Wallbox είναι ειδικά σχεδιασμένος για ευέλικτη συμβατότητα τόσο με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Ford όσο και με τα επαναφορτιζόμενα plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας. Χάρη στα αναπροσαρμοζόμενα επίπεδα ισχύος του φορτιστή, η μπαταρία του ηλεκτροκίνητου Ford σας μπορεί να φορτιστεί με ισχύ εξόδου έως 7,36 kW / 31 Amp και ελάχιστη ένταση ρεύματος 6 A με τάση εισόδου 230 V. Η φιλική προς τον χρήστη διαμόρφωση που διαθέτει ο συγκεκριμένος φορτιστής περιλαμβάνει ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες σχεδίαση για τοποθέτηση σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, καλώδιο μήκους 7,5 μέτρων, εργονομικά σχεδιασμένη λαβή και ειδική βάση που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε το καλώδιο φόρτισης κοντά στην υποδοχή φόρτισης του αυτοκινήτου. 

- Ford Connected Wallbox έως 11 kW για τριφασική παροχή ρεύματος
Η δεύτερη επιλογή επιτοίχιου φορτιστή Ford Connected Wallbox για τριφασική αυτή την περίπτωση παροχή ρεύματος είναι ειδικά σχεδιασμένη για ακόμα πιο αποδοτική φόρτιση για όλα τα PHEV και BEV οχήματα Ford. H μπαταρία του ηλεκτροκίνητου Ford σας μπορεί να φορτιστεί με ισχύ εξόδου έως 11 kW, αναπροσαρμοζόμενη ένταση ρεύματος 6 A - 16 Α και τάση εισόδου 400 V. Και στην περίπτωση αυτή, η προηγμένη προς τον χρήστη διαμόρφωση του συγκεκριμένου επιτοίχιου φορτιστή περιλαμβάνει ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες σχεδίαση για τοποθέτηση σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, καλώδιο μήκους 7,5 μέτρων, εργονομικά σχεδιασμένη λαβή και ειδική βάση που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε το καλώδιο φόρτισης κοντά στην υποδοχή φόρτισης του αυτοκινήτου. Επιπλέον, η δυνατότητα σύνδεσης με WiFi/WLAN σας επιτρέπει να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του εν λόγω Ford Connected Wallbox.

- Έως 22 kW / 32 Amp – φορητή συσκευή φόρτισης για βιομηχανική πρίζα και αντάπτορας για οικιακή
Η τρίτη διαθέσιμη επιλογή, αντί για επιτοίχιο φορτιστή, είναι η συσκευή φόρτισης μπαταρίας NRGkick DiniTech, που αποτελεί ένα τυπικό κιτ για όλους τους τύπους των ηλεκτροκίνητων μοντέλων Ford. Πρόκειται για μια φορητή, εύκολη στη χρήση, υψηλής απόδοσης συσκευή φόρτισης, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού - από δημόσιους σταθμούς μέχρι οικιακές πρίζες - και διαθέτει πολλά προαιρετικά έξυπνα χαρακτηριστικά κάνοντας κάθε παροχή ρεύματος προσβάσιμη για το ηλεκτροκίνητο σας Ford, χάρη στην απεριόριστη ευελιξία της. Με ισχύ φόρτισης έως 22 kW και μήκος καλωδίου 5 μέτρα μπορεί να παρέχει όλα όσα χρειάζεστε, λειτουργώντας μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου που διαθέτει πολλές δυνατότητες παρακολούθησης και ρύθμισης. 

Φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς
Για όλη τη γκάμα των πλήρως ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων Ford διατίθενται ειδικά καλώδια φόρτισης, για εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε δημόσιους σταθμούς ή ως αξεσουάρ, ανάλογα με το μοντέλο που είναι κατάλληλο για εσάς. Έτσι, όλοι οι οδηγοί των PHEV και BEV οχημάτων Ford μπορούν να φορτίσουν απρόσκοπτα και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα σε οποιοδήποτε δημόσιο σταθμό φόρτισης σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή, το απαριθμεί πανευρωπαϊκά πάνω από 300.000 φορτιστές, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι φορτιστές ταχείας φόρτισης του δικτύου IONITY.

ionity

Στην Ελλάδα το δίκτυο Blue Oval Charge Network απαριθμεί ήδη πάνω από 300 φορτιστές, ενώ υποστηρίζει όλους τους δημόσιους φορτιστές που έχουν ενεργοποιημένο το Roaming, πράγμα που σημαίνει πως αυτοί είναι «ορατοί» μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο τύπου smartphone.

Ειδικά για την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E, η Ford έχει εξελίξει και εγκαταστήσει ένα ιδιαίτερα προηγμένο και αποτελεσματικό ηλεκτρικό κύκλωμα που μπορεί να υποστηρίξει σε δημόσια προσβάσιμους ταχυφοριστές DC μέγιστη ισχύ φόρτισης που φτάνει τα 150 kW, εξασφαλίζοντας ότι η μπαταρία μπορεί να ανακτήσει ενέργεια από το 10% στο 80% της μέγιστης χωρητικότητάς της σε μόλις 38 λεπτά.

Η φόρτιση στην παλάμη του χεριού σας
Όποια από τις παραπάνω λύσεις και αν επιλέξετε για την φόρτιση του ηλεκτροκίνητου σας Ford, η προηγμένη εφαρμογή FordPass στο κινητό σας τηλέφωνο την κάνει ακόμα πιο εύκολη καθώς δεν θα χρειάζεται ποτέ να ανησυχείτε για το αν το PEHV ή BEV όχημά σας είναι φορτισμένο ή όχι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε την εφαρμογή FordPass και μέσα από αυτή να ελέγξετε την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας πριν ξεκινήσετε για την επόμενη διαδρομή ή ταξίδι σας.

Την ίδια στιγμή, η εφαρμογή FordPass προσφέρει πρωτοποριακές λειτουργίες και δυνατότητες που αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την εμπειρία χρήσης ενός PHEV ή BEV οχήματος Ford, όπως:

- Εντοπιστή σταθμού φόρτισης, που βοηθά τους οδηγούς να εντοπίζουν και στη συνέχεια να καθοδηγούνται στις κατάλληλες τοποθεσίες δημόσιων σταθμών φόρτισης. Το σύστημα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, όπως ο τύπος του σταθμού φόρτισης (δημόσιος ή με περιορισμένη πρόσβαση) αλλά και της πρίζας σε αυτούς

- Λειτουργίες που βοηθούν τους οδηγούς να αξιοποιούν στο μέγιστο τη φόρτιση ρυθμίζοντας εκ των προτέρων τις ώρες για την πραγματοποίησή της, ώστε να επωφελούνται από τα εκάστοτε τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Την ίδια στιγμή, παρέχονται λειτουργίες που προσφέρουν τη δυνατότητα στον πελάτη να ρυθμίσει εκείνος μέχρι ποιο βαθμό επιθυμεί να φορτιστεί η μπαταρία του αυτοκινήτου λαμβάνοντας συγχρόνως και τις σχετικές ειδοποιήσεις

- Ιστορικό φόρτισης, που βοηθά τους πελάτες να παρακολουθούν και να έχουν μία συνολική εικόνα από τη φόρτιση της μπαταρίας του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που έχει χρησιμοποιηθεί, της απόστασης που έχουν διανύσει αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρική ενέργειας, καθώς και τη συνολική δραστηριότητα του συστήματος αναγεννητικής πέδησης.


Δείτε αναλυτικά όλους τους τρόπους φόρτισης των μοντέλων Ford εδώ

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE