Πόσα θα δίνατε για αυτή την καινούργια BMW 3 Series E30;

Πόσα θα δίνατε για αυτή την καινούργια BMW 3 Series E30;

Η συγκεκριμένη τετρακίνητη BMW 325iX του 1986 μοιάζει να ταξίδεψε στο σήμερα με χρονομηχανή!

Η επίσημη αντιπροσωπεία της Koenigsegg στη Μ.Βρετανία, SuperVettura, εκτός από τα ολοκαίνουρια Gemera και Reggera που διαφημίζει στη σελίδα της, προσφέρει μια πλούσια γκάμα από μεταχειρισμένα υπεραυτοκίνητα και κλασικά μοντέλα για όλα τα γούστα. Ανάμεσα τους βρίσκεται και ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσαμε να περιγράψουμε ως "μαύρο πρόβατο" - μια BMW 325iX (E30) του 1986 με μόλις 821 km στο οδόμετρο!

Το μοντέλο θεωρείται η καλύτερα συντηρημένη E30 (1982-1994) σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς βρίσκεται κυριολεκτικά σε κατάσταση βιτρίνας, παρόλο που έχουν περάσει 34 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που βγήκε από το εργοστάσιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια BMW E30 323i του 1985 για €70.000!

BMW 325iX

Όπως περιγράφει στο Carscoops ο James Huntley, πωλητής της SuperVettura, η συγκεκριμένη BMW ήταν μέρος μιας μεγάλης συλλογής αυτοκινήτων στην Ευρώπη. «Δεν έχω ξαναδεί καμία έκδοση της E30 σε αυτή την κατάσταση. Το κερί που ψεκαζόταν για προστασία του αυτοκινήτου πριν από την παράδοση στον πελάτη υπάρχει ακόμα στις πόρτες και τον χώρο του κινητήρα - είναι πραγματικά ένα μοναδικό αυτοκίνητο που παρέμεινε με τις πόρτες του κλειστές για πολλές δεκαετίες».

Η εταιρεία έλεγξε κάθε εξάρτημα της BMW, άλλαξε τα λάδια και τοποθέτησε μια νέα μπαταρία, ενώ την προσφέρει με τα γνήσια ελαστικά - τα οποία προφανώς και πρέπει να αντικατασταθούν αν ο ιδιοκτήτης σκοπεύει να την οδηγήσει.

BMW 325iX

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δείτε πώς διαφημιζόταν η BMW 3 Series E30 πριν τρεις δεκαετίες [video]

Η κλασική πλέον 3 Series είναι βαμμένη στην απόχρωση Polaris Silver Metallic σε συνδυασμό με μπλε υφασμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 2,5 λίτρων με απόδοση 170 PS και 222 Nm ροπής. Ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς με τη βοήθεια του συστήματος τετρακίνησης της BMW. Να θυμίσουμε πως η 325iX (Ε30) ήταν το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της BMW και ξεχώριζε από τις πισωκίνητες 325i χάρη στα φαρδύτερα φτερά και τα μεγαλύτερα μαρσπιέ.

Για όσους ενδιαφέρονται, η τιμή της σχεδόν ολοκαίνουριας BMW 325iX είναι £48.000 (€54.934).

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube