Μια BMW E30 323i του 1985 για €70.000!

Μια BMW E30 323i του 1985 για €70.000!

Όχι! Δεν ανήκει σε κάποιο διάσημο και όπως βλέπετε δεν πρόκειται για μια M3, κι όμως πωλείται για 5ψήφιο νούμερο. Άψογο αυτοκίνητο, αλλά γιατί, άραγε;

Εάν ήθελες να αγοράσεις μια BMW M3 E30 σε κατάσταση «Concours» θα χρειαζόσουν κοντά στα 110 χιλιάρικα. Αλλά όσο κατεβαίνεις στην γκάμα, η τιμή ελαττώνεται εκθετικά.

Μια BMW 323i του 1985 λοιπόν, μπορεί να τη βρεις στην παραπάνω κατάσταση ακόμη και με 20-23 χιλιάδες. Οπότε προκαλεί αίσθηση αυτή που ανακάλυψε το BMW Blog στο eBay στη Γερμανία, για την οποία ο πωλητής έχει βάλει τιμή εκκίνησης τις 69.900 ευρώ. Γιατί άραγε μια τέτοια υψηλή τιμή;

Το «άψογο» που αναφέραμε στην αρχή, αν διαβάσετε παρακάτω για το αυτοκίνητο ακούγεται ανακριβές. Ε, αυτή η E30 έχει μόλις 260 km στο οδόμετρο, δηλαδή είναι ουσιαστικά απάτητη και είναι 32 ετών.

 

Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσατε φυσικά να πεταχτείτε μέχρι τον ντίλερ της περιοχής σας και να αγοράσετε μια M3/M4 –μη ξαθαρρεύετε, άμα ζούσατε σε άλλη χώρα, εννοούμε. Αλλά δεν θα ήταν το ίδιο σπέσιαλ όπως αυτή, τουλάχιστον για την ώρα. Ενώ αυτή η 323i είναι κάτι που δεν θα συναντήσετε συχνά -ή ποτέ. Ρίξτε της μια ματιά στην γκάλερι. Είναι τέλεια. Στιλπνή βαφή, χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά ή βαθούλωμα, τέλειο μοτέρ, αμεταχείριστο εσωτερικό. Ένα αυτοκίνητο που είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από την έκθεση, εδώ και τρεις δεκαετίες. Μέχρι και τα λάστιχα είναι τα ορίτζιναλ και απάτητα. Όποιος την αγόρασε και ποτέ δεν την κυκλοφόρησε θα έπρεπε να είχε τρελαθεί βλέποντάς της να κάθεται εκεί άπραγη. Εμείς πάντως θα είχαμε.

 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμή: BMW M3 E30 EVO 1
 

Κάτω από το καπό, να σας θυμίσουμε ότι βρίσκεται ο θαυμάσιος 6κύλινδρος M20B23 που βγάζει 150 άλογα στις 6.000 rpm. Και συνδυάζεται με 5άρι σασμάν. Που πιθανότατα αμφότερα θα λειτουργούν σαν καινούργια –που είναι. Σαν τότε που το αυτοκίνητο χρειαζόταν 9” για να πιάσει τα 100 km/h από στάση και ξεπερνούσε τα 200 km/h στην ευθεία.

Το πολύ πολύ, μπορεί να χρειαστεί μια ρυθμισούλα, αλλά και πάλι η καταχώριση δεν το καθιστά σαφές. Πάντως αν ενδιαφέρεστε, η αναφορά στο eBay λέει ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται στο Βέλγιο. Και γνωρίζουμε ότι το ποσό των 69.900 ευρώ είναι μόνο η τιμή εκκίνησης και υπολείπονται ακόμη πέντε ημέρες για να κάνετε την προσφορά σας. Μέχρι σήμερα πάντως κανένας δεν έχει πλειοδοτήσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube