Πώς μια χαμένη, μοναδική Porsche 356 Zagato αναστήθηκε εκ νεκρών [video]

Πώς μια χαμένη, μοναδική Porsche 356 Zagato αναστήθηκε εκ νεκρών [video]

O Ιταλός καροσερίστας την ξανάφτιαξε από το μηδέν μέσω 3D rendering από παλιές φωτογραφίες.


Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ένας πλούσιος πελάτης ανέθεσε στον Zagato να του φτιάξει μια ελαφρωμένη και πιο αεροδυναμική Porsche 356 Carrera.

To αυτοκίνητο φτιάχτηκε, αλλά δυστυχώς καταστράφηκε σε σύγκρουση λίγες μέρες αφότου παραδόθηκε.

Porsche 356 Carrera Speedster Zagato accident

Φέτος, 61 χρόνια αργότερα, ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος αποφάσισε να ξαναφτιάξει εννέα τέτοιες 356 Speedster Zagato για να τις πουλήσει σε αντίστοιχα πλούσιους πελάτες του. Όμως δεν είχε πλέον το πρότυπο, οπότε αναγκάστηκε να ψάξει στα αρχεία του για να βρει σκίτσα και φωτογραφίες του μοναδικού εκείνου αυτοκινήτου.

Porsche 356 Carrera Speedster Zagato
Σε άλλες εποχές θα ενεργούσε εμπειρικά βάσει των φωτογραφιών. Τώρα όμως χρησιμοποίησε προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρονικής τρισδιάστατης απόδοσης (3D rendering) για να υπολογίσει τις ακριβείς διαστάσεις του αμαξώματος μέσω εικονικής πραγματικότητας.

Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς, ο Zagato μπόρεσε να κατασκευάσει τμήματα του αμαξώματος πανομοιότυπα με εκείνα της χαμένης Porsche 356 Carrera Speedster Zagato, χωρίς να χρειαστεί να μετρήσει ή να συγκρίνει.

Οι άνθρωποι του Petrolicious συνάντησαν τον Andrea Zagato για να τους εξηγήσει τη διαδικασία. Και είναι πολύ ενδιαφέρον, έως και συγκινητικό, το να βλέπεις πώς η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να ξαναφέρει στη ζωή παλιά, χαμένα εμβληματικά αυτοκίνητα.

Άλλωστε χθες ήταν το Σάββατο του Λαζάρου…

[Πηγή: Petrolicious] 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube