Πώς λειτουργεί το υβριδικό σύστημα στα νέα αγωνιστικά του WRC; [video]

Πώς λειτουργεί το υβριδικό σύστημα στα νέα αγωνιστικά του WRC; [video]

Το WRC είναι έτοιμο να περάσει στη νέα εποχή των υβριδικών συστημάτων, με την Ford να μας ξεναγεί στο νέο σύστημα κίνησης του Ford Puma Hybrid Rally1.

Σε λίγα μόλις 24ωρα από σήμερα, το WRC θα περάσει στη νέα, υβριδική εποχή του, με το Ford Puma Hybrid Rally1 να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του.

Με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα του αυτοκινήτου στο Ράλι Μόντε Κάρλο σε σχεδόν μία εβδομάδα από σήμερα, ο Tim Jackson, επικεφαλής μηχανικός εξέλιξης του M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, μας εξηγεί μέσα από ένα κατατοπιστικό video τη διάταξη αλλά και την τεχνολογία πίσω από το υβριδικό μηχανικό σύνολο του νέου «όπλου» της Ford στο WRC.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι ο ίδιος EcoBoost που χρησιμοποιούσε το Fiesta WRC, ενώ το σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων είναι πλέον 5 σχέσεων, με πιο απλοποιημένη τεχνολογία για χαμηλότερο κόστος.

Στο υπόλοιπο σύστημα μετάδοσης της κίνησης, τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally1, όπως το νέο M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, εξακολουθούν να είναι τετρακίνητα, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν κεντρικό διαφορικό.

Η σημαντικότερη ωστόσο διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι η υβριδική μονάδα, η οποία προσθέτει μία «ένεση ισχύος» 100kW, με αποτέλεσμα η μέγιστη απόδοση της μονάδας κίνησης να μπορεί να φτάνει έως και τους 530 ίππους, κάτι που καθιστά το νέο Ford Puma Hybrid Rally1 εξαιρετικά συναρπαστικό στην οδήγηση όπως έχουν ομολογήσει και οι οδηγοί που θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι του στη νέα αγωνιστική σεζόν του WRC.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE