Porsche: Ξεκίνησαν οι δοκιμές του πρωτότυπου LMDh [video]

Porsche: Ξεκίνησαν οι δοκιμές του πρωτότυπου LMDh [video]

Η Porsche ανακοίνωσε την επιλογή ενός twin-turbo V8 για το αγωνιστικό LMDh που θα τρέξει στο WEC, με τις δοκιμές να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Όπως και αναμενόταν, άρχισαν οι δοκιμές εξέλιξης του αγωνιστικού LMDh της Porsche, δίνοντας έτσι επαρκές χρονικό περιθώριο για την τελειοποίηση του αυτοκινήτου πριν το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα του 2023. Θυμίζουμε ότι τα LMDh (Le Mans Daytona h) αγωνιστικά θα έχουν το προνόμιο να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα WEC και IMSA.

H Porsche αποκάλυψε ότι ο κινητήρας που επέλεξε για το υβριδικό αγωνιστικό της είναι ένας twin-turbo V8 μεγάλης χωρητικότητας ο οποίος είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί με ανανεώσιμα καύσιμα. Αποφεύγοντας όμως να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, όλοι οι συμμετέχοντες στην κατηγορία πρέπει να εξοπλίσουν το αυτοκίνητο τους με ένα υβριδικό σύστημα του οποίου η συνολική ισχύς δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 680 PS. Όμως, κάθε ομάδα έχει το ελεύθερο να επιλέξει το θερμικό μοτέρ της αρεσκείας της. Για παράδειγμα, η Toyota για το GR010 προτίμησε έναν twin-turbo V6 3,5 λίτρων. Το συνολικό βάρος του κινητήρα, του συστήματος της εξάτμισης, της εισαγωγής αέρα και της ψύξης πρέπει να από 180 kg και άνω.

Όσο για τα υπόλοιπα εξαρτήματα, η φίρμα από την Στουτγάρδη έχει επιβεβαιώσει ότι θα προμηθευτεί τις μπαταρίες από την Williams Advanced Engineering, το μοτέρ-γεννήτρια και την ECU από την Bosch και την μετάδοση από την Χtrac. Ανάμεσα στα τέσσερα διαφορετικά σασί διαθέσιμα (Dallara, Multimatic, Ligier, Oreca) η Porsche επέλεξε εκείνο της Multimatic.

Porsche LMDh

Ο αντιπρόεδρος της Porsche Motorsport, Thomas Laudenbach δήλωσε ότι ο V8 με τα διπλά τούρμπο ξεχώρισε εξαιτίας του ιδανικού συνδυασμού ισχύος, βάρους και κόστους που προσφέρει. «Ήδη από τις πρώτες δοκιμές ο V8 μας έχει εντυπωσιάσει και είμαστε πεπεισμένοι ότι επιλέξαμε το σωστό μοτέρ» πρόσθεσε.

Αναμένουμε με αγωνία να παρακολουθήσουμε την Porsche να επιστρέφει στα πρωτότυπα αγωνιστικά του WEC και της IMSA. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα και η BMW ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην LMDh. Οι μάχες την σεζόν του 2023 αναμένονται ομηρικές καθώς ήδη οι Acura, ΒΜW, Audi, Cadillac και Porsche έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube