Μια πρώτη γεύση από το υβριδικό αγωνιστικό της BMW [video]

Μια πρώτη γεύση από το υβριδικό αγωνιστικό της BMW [video]

Η BMW δημοσίευσε ένα σκίτσο του αγωνιστικού με το οποίο θα συμμετάσχει στο 24h Le Mans το 2023, στην κατηγορία LMDh.

Έχουν περάσει 22 χρόνια από την τελευταία φορά που η BMW συμμετείχε και κέρδισε τις 24 Ώρες του Le Mans με το V12 LMR.

Μετά από πολυετή αποχή, η BMW ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2021 ότι θα συμμετάσχει στον 24ώρο αγώνα της Daytona το 2023. Αυτό σημαίνει ότι ο Γερμανός κατασκευαστής επιστρέφει σε μια από τις κορυφαίες κατηγορίες motorsport και αυτή τη φορά στην κατηγορία LMDh (Le Mans Daytona hybrid). 

Για να επιβεβαιώσει την επιστροφή της, η BMW έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα τα σκίτσα του πρωτότυπου αγωνιστικού με την ονομασία M LMDh. Tα σχέδια του είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της BMW M Motorsport με το τμήμα BMW Group Designworks. 

BMW Le Mans

Σύμφωνα με την εταιρία ο σχεδιασμός του M LMDh συνδυάζει στοιχεία από την ιστορία του αγωνιστικού τμήματος της BMW με την αρχιτεκτονική ενός σύγχρονου πρωτότυπου.

Από το σκίτσο του πρωτότυπου που έδωσε στην δημοσιότητα η BMW, ξεχωρίζει το χαρακτηριστικό kidney grille και ο εντυπωσιακά μεγάλος εμπρός διαχύτης. Μπορεί η εικόνα να εστιάζει κυρίως στο εμπρός μέρος αλλά στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου διακρίνεται μια μεγάλη αεροτομή που φαίνεται να εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αγωνιστικού.

Η BMW δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την επιστροφή της στις 24 Ώρες του Le Mans το 2023, αλλά η συμμετοχή της στον αγώνα των 24 Ωρών της Daytona το ίδιο έτος κάνει πολλούς να θεωρούν δεδομένο ότι η BMW δεν θα περιοριστεί μόνο στον αγώνα της Αμερικής. Ο αγώνας της Daytona είναι ο πρώτος στο καλεντάρι της κατηγορίας LMDh.

Tα LMDh αγωνιστικά θα έχουν το προνόμιο να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα WEC και IMSA. Η BMW θα συμμετάσχει με δύο αγωνιστικά στην κατηγορία αυτή έχοντας επιλέξει σασί κατασκευής Dallara για το Μ LMDh.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube