Porsche Taycan Turbo S: Νέο ρεκόρ στo Michelin Raceway Road Atlanta [video]

Porsche Taycan Turbo S: Νέο ρεκόρ στo Michelin Raceway Road Atlanta [video]

Ύστερα από το ρεκόρ στο Nürburgring, η Porsche Taycan τίθεται επικεφαλής στην κατάταξη και στην αμερικανική πίστα Road Atlanta και μάλιστα με διπλό ρεκόρ.

Porsche Taycan @ Road Atlanta

Για να συνεχίσει να διαπρέπει στο μικρό, κλειστό κλαμπ των ηλεκτρικών σπόρτσκαρ, η Porsche Taycan έχει πάρει σβάρνα τον πλανήτη για να θέσει νέα ρεκόρ. Η ηλεκτρική σπορ μπερλίνα από το Zuffenhausen έφτασε πρόσφατα στην πίστα Road Atlanta, όπου και ολοκλήρωσε έναν εντυπωσιακό γύρο.

Όχι πολύ μακριά από την έδρα της Porsche Cars North America, η πίστα Michelin Raceway Road Atlanta είναι ένα από τα θρυλικά σιρκουί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μαζί με τη Laguna Seca ή τη Willow Spring. Το τέλειο πεδίο λοιπόν για να μετουσιωθούν οι ηλεκτρικές επιδόσεις της Porsche σε μάρκετινγκ.

Porsche Taycan @ Road Atlanta

Έτσι, η Porsche Taycan Turbo S που οδηγούσε ο Leh Keen πέρασε τη γραμμή του τερματισμού, ύστερα από 4.088 m λοφώδους διαδρομής, σε χρόνο 1’ 33” 88. Επίδοση που της δίνει το ρεκόρ της διαδρομής στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αλλά και το ρεκόρ οικογενειακού αυτοκινήτου, είτε πρόκειται για θερμικό είτε, προφανώς, για ηλεκτρικό.

Η Porsche παραμένει πιστή στη συγκεκριμένη πίστα, όπου κατέχει και άλλα, πιο αντιπροσωπευτικά ρεκόρ. Συγκεκριμένα, αυτό της Porsche 911 GT2 RS, η οποία κατατάσσεται στην πρώτη θέση στην κατηγορία αυτοκινήτων παραγωγής με χρόνο 1’ 24” 88. Φυσικά εκείνο που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι να δούμε τι θα κάνει η Taycan Turbo S στη Laguna Seca, όπου το Tesla Model S Plaid και το Lucid Air περιμένουν την Porsche στη γωνία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube